Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svejk

Van egy sanda gyanúm hogy évvégére lesz több is :)

4um5b65d

Ennél egyszerűbb megoldás az ha ezen topic nevéből elvesszük a  "BF20 és"  szövegrészt.
Na megyek szabadalmaztatom is az ötletemet.....
[#buck][#vigyor2]

bmejdz9nu

Külön kell "csapni" a kisgépeseket a "komoly" gépesektől... [#nyes]
De szerintem nem tök ugyanez a gép csak hasonlóról lehet szó... azaz Bridgeport forma...

bmejdz9nu

#1... Én nyitottam a topikot :)  
Azaz ha megjön az új gépem... Azonnal átírom WM20, BF20 és "egyéb marógépekre" :)

4um5b65d

Csak nem fogod beleírni a csavarhúzót is ha veszel egyet ???? [#falbav][#nyes]

000000000

ag8iuddv9

Képet csináltam, de nem sikerül feltenni.
Próbaltalak magánba elérni, de az sem jött össze.

bmejdz9nu

Mail megjött és írtam neked... Küldjed a képet és felteszem!

bmejdz9nu

000000000

Üdv. Mindenkinek!
Marógép alá szeretnék rezgéscsillapító gumit tenni.Tudtok e beszerzési tippet adni? Ugyebár kis  mennyiségről lenne szó. Nagy táblában lehetne kapni, de az sok. Rezgéscsillapító gépláb az lenne, de nem tudom elképzelni a kb 1000 kilós gépet négy gumilábon. Vagy mégis jó megoldás lenne? Ha tudtok adjatok tanácsot.
Előre is köszönöm.

4um5b65d

Nálunk itt Pécsett egy mezőgazdasági gépalkatrészbolt árulja darabban a gumit. Próbáld meg felétek is.
Szövetbéléses gumira simán felrakhatod a gépet. Nem a tömeg számít igazán hanem a felfekvő felület mérete, de 1000 Kg az egyáltalán nem sok mondjuk egy 8-mm vastag guminak. 4x100 négyzetcentiméteren simán megáll.

000000000

Szia Laslie!
Egy ilyenre (110/39) például http://www.gumetall.hu/termekek/geplabak?lang=HU  ,bátran felrakhatom?

4um5b65d

Fogalmam sincs, hogy milyen mértékegységben adta meg a teherbírását a táblázat.
Sajnos nem tudom, hogy elbírja e.
De talán majd valaki meg tudja mondani.
Egy egyszerű formát te is meg tudnál csinálni.
Legalulra teszel egy gumit , aztán a tetejére egy 12 mm vastag tárcsát amiből felfelé kiáll egy 16-os menetes szát amire pedig egy anyát és egy alátétet teszel (ebben a sorrendben)
Ráengeded a gépet és az anyákkal ki tudod szintezni  megfelelő módon.

000000000

Köszönöm az ötletet!
Azt hiszem ez lesz a jó megoldás.

Még egyszer kösszi.
Jó éjt!
Egyébként a teherbirás kb. kg-ban van megadva.

Szedlay Pál

Felrakhatod, az enyém 700kg és 3 ilyenen áll több mint egy éve és teljesen jók működik.