Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

svejk

A Gre-Ga már öntött hobby CNC vázat.

Balazs92

Üdvözletem. Ezt a régi asztali fúrógépet újítgatom fel. Le lett homokolva, teljesen új festést kapott. Tud esetleg valaki valamit erről a gépről? Milyen márka lehet?

Balazs92

jani300

4umhue7vh

Sziasztok! Tudja valaki mekkora motor volt ezen gyárilag?

designr

Balazs92

Jani300 köszönöm szépen. Sajnos a noniusz vagy skála ami a bal oldalán volt, azt nemtudom hogy kéne megcsinálni. Viszont átalakítom, hogy 3 kar legyen a főorsóhoz ne 1.

jani300

[#t200p42000#]

Nemrég tettem fel ezket a képeket az én gépemről -
Arról is hiányzik a nóniusz  , de még nem volt rá szükség .
A napokban fúrtam vele 24 db átmérő 17 es furatot Lv. 14 es jó kemény mangánacélba .
Én csak a funkcionális használatot tartom igazán szem előtt .
Persze van két oszlopos és három asztali ezekből , nem is győzném mindet fényesíteni .
A hozzászólás fejlécében pedig van egy válasz gomb ,ha rákattintasz akkor tudsz konkrét hozzászólásra válaszolni .

4umhue7vh

Akkor már értem a bakelit fogaskerekeket.

kart emg

Szia!
Nekem is ilyen van, oszlopos kivitelben. Jellegzetessége a fogasleces motor mozgatás. Cseréltem a furoorso és a motor csapágyait. Csináltatok bele új fogaskerekes orsót, mert az enyém erősen kopott. Az aszalt pedig hantolom, hogy simább legyen. Üdv.
Vorosvar

jani300

Kaptam közben magán üzenetet , és kerestem képeket .
Ezen a gépen ott a nóniusztárcsa :)
Hibátlan gép , fel is teszem a másik műhelyben az oszlopos gépre a fejet !
Ha valaki cikizné ,nincsen harag ,nyugodtan :)

Balazs92

a fogasléc sajnos hiányzik az enyémről

Balazs92

Meg burkolatot csinálnom kell a tetejére

kart emg

A Te gépeden látszik a leglényegesebb különbség a két változat között: van vízszintes bevágás az orsóházon a függőleges felhasítás fölött. A fogasléces változaton nincsen. Így viszont húzni sem nagyon merek a csavarokon, nehogy megrepesszem, eltörjem az öntvényt. Nem igazán értem,  mi értelme van így.

üdv.

nvnshmpmn

Nekem is ilyen fúrógépem van, oszlopos kivitel. Mostanában modernizálom kicsit.
A nóniusz  külső átmérője 59,87 mm. A kerülete 94 részre van osztva, így két vonal között a távolság 2 mm lesz. 90-ig elég beskálázni.