Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

bundyland

Szia Tibor!

Hát ezek a magyar gépek mindig tudnak nekem meglepetéssel szolgálni. :-)
Vajon az E400 ból hányféle variáns létezhet.

bundyland

Esetleg az előtolás kapcsoló nem elektromos neked ?
Már régóta keresem az elektromos kuplung típusát, de senki nem tudja. :-(

Istvan0728

Torro60

Szia András!

Sajnos nem elektromos hanem mechanikus.
Nem tudom hány fajta létezik ezekből,de szerintem valamit újítottak egy párszor.[#circling]

6rk75uezn

Köszi mindenki!
Eddig egy ilyen gépet láttam,de nem voltam biztos benne hogy valóban igy van e.

ercd2gjn

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hogy hogyan kell/szoktátok beállítani a főorsó csapágy előfeszítést?

Quantum D250X550-es eszterga, csapágyak: 32007 p5

A csapágy adatlapján megtaláltam a különböző felhasználáshoz való előfeszítéseket Newton-ban, de avval nem sokra megyek.

Találtam olyasmit hogy az orsóba dugott rúddal meg kell feszegetni és mérni a játékot, de hogy az én esetemben mekkora erővel, mekkora erőkarral és mi a megfelelő játék azt nem tudom.

Olyat is olvastam, hogy 20 perc járatás után legyen enyhén meleg a csapágy.

Az biztos hogy most 'lazábbra' állítottam mint eredetileg volt (könnyebben forog), de már 1 perc után meleg a csapágy.

Tud valaki valami jó módszert a beállításra?

s7manbs8

ercd2gjn

nem, nem kellett kicserélni
azért kezdtem el szétszedni mert valami kattogott

már az orsószétszedés előtt kiderült hogy nem az, de akkor már folytattam a szétszedést, mert elég szorosan járt és kíváncsi voltam az állapotára

ránézésre jó állapotban van

ercd2gjn

kimostam, újrazsíroztam

most kicsit lazábbra szereltem össze, de így is hamar melegszik a csapágy (gondolom eddig még inkább, csak nem vettem észre)

d6i9g5pbs

Üdv tagok keresek pantográf gravirozó gépet  betü és szám készlettel talán van valakinek elfekvőbe  képet árat kérek ha van eladó  Köszönöm

f6hcey09y

Foglalkoztat a gondolat, hogy jó lenne építeni egy kis méretű, oldschool manuális marógépet, öntvény vázzal. Úgy láttam, hogy van egy-két cég magyarországon, akik csinálnak egyedi vasöntvényeket - leginkább a Mohácsi Vasöntöde tűnt ígéretesnek. Egyelőre nem beszéltem velük, és konkrét tervem sincs, néhány ötletem van csak. Próbálkozott valaki ilyesmivel? Lenne esetleg kedve valakinek együtt dolgozni ezen?

PSoft

s7manbs8

Az előző hozzászólónak öntő helyek linkjei.

f6hcey09y

Köszi a linket, tök jó! Nem ismertem az oldalt, de összegyűjtötték az öntéssel foglalkozó magyar cégeket is, az itt érhető el:
http://www.castingarea.com/fa/hungary.htm