Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

6mrgeizbx

Hollehet aza kuplung? Megvan a eredeti gépkönyv de nemsegít.

6mrgeizbx

Az miaz? Persze ezernyi dolgon csúszhat el a dolog... de mivel mindhárom irány gyenge, ott lehet a baj...

molnarfme

Üdv.
Sajnos
 a mechanikával keveset foglalkoztam, igy ebben nem tudok segiteni. Kopnak az emlékeim. 30 éve nyugdilyban vagyok.
de, kitartást hozzá!
Ferenc

e6j5uwk2

Üdv!

Keresek Strigon ME250 marógéphez kapcsolási rajzot.
Köszönöm a segítséget!

Üdv!

6rk75uezn

e6j5uwk2

Szia!

Lehetséges ,de azom sincs.. :(

guld01

RJancsi

Sziasztok! Pár éve már próbálkoztam a kérdéssel, nem sok sikerrel... Van egy békebeli esztergapadom amit használtan vettem vagy 10 éve. Már akkor sem volt rajta semmi azonosító tábla és azóta sem sikerült kiderítenem milyen gyártmány lehet. Akitől vettem azt mondta, hogy "csepel"pad, de erről nem vagyok meggyőződve. Nézegettem régi képeket a neten, de nem találtam hasonló gépet.
Esetleg ha valaki ráismerne vagy lenne ötlete hogy milyen gép ez azt megköszönném!

e0hbmgnkf

Ean ős előd lehet.  Nem sok darabot gyárthattak belőle. De ez csak egy ötlet.

e0hbmgnkf

Ha valaki tudná a pontos típusát, vagy még egy képet is tudna küldeni az adattáblájáról, azt nagyon megköszönném. Annyit tudok, hogy  Tos gyártmány. Esetleg gépkönyve? Előre is köszönettel.

6mrgeizbx

Ohh, márkatársak vagyunk...  :) van egy ilyen gyönyörűségem...
Adatttáblát Énem találok. TOS- néven sokhelyen gyártották..  ment privát.....

38tnwsv8g

Üdv Mindenkinek!

A mellékelt képen látható marógéppel van valakinek tapasztalata, használ valaki ilyen gépet?
Kezelési utasítás és kapcsolási rajz érdekelne magyar, vagy német nyelven.
Illetve szívesen beszélnék valakivel, aki haszál iyen gépet!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Józsi

ANTAL GÁBOR

Szerintem nagyon hasonlít a MAHO ( Deckel) gépekre .. Mi a típusa ?

38tnwsv8g

Sajnos nem volt alkalmam az adattáblát lefényképezni, ha jól emlékszem Mikron WF 3DP.

Bekapcsolás után csak a főorsó indítható, a többi elektromos kezelőszervre nem reagál. A kézi tekerők könnyedén mozgatják az asztalt. Az útmérő kijelzők -0000000.000 -t mutatnak. Szeretném valahogy életre kelteni a gépet. Állítólag évek óta nem volt használva. Szemrevételezéssel nagyon jó állapotúnak tűnik, de az elektromos részen valami nem kerek. Dokumentáció sajnos nincs.

svejk

Ha jól látom akkor Bosch Alpha vezérlővel van szerelve.

Van egy ilyenem..., sőt CRT monitor is van hozzá opcióban

Az elemet mindenképp ellenőrizd, anno az enyém azért nem indult.