Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Csak ötlet: Lézeresek nem tudnak új lamellákat vágni bele?

guld01

Teljesen hülye vagyok hozzá, az elég lenne?
Biztosan megoldható a vágás, csak pl a motor tengelyhez tartozó darabokon volt valami arany színű "ferrodol" réteg is.

sufnituning

Ez szép lett, majd én is kipróbálom![#eljen]

e0hbmgnkf

E2n hossznóniusz ím elkészült. :-)

svejk

Faca!
A lendület nem viszi tovább a skálát?
Laprugós rögzítésű vagy csavart tettél bele? (ez utóbbi nem nagyon iparos)

Már csak azzal a 31-el kell megtanulni számolni. :)
Egyébként mennyi a számolt értéke az elmozdulásnak egy fordulaton?

e0hbmgnkf

27 mm. Mozdul egy körbefordulásra, órával többször kimérve.  Igen laprugós több ponton.

svejk

Aha! Szóval 27 az a 31, oké, benéztem

Egyébként utánanéztem az alkatrészjegyzék szerinti fogazásokkal ~26.928...-ra jön ki.
Határeset, elfogadom.[#nevetes1]

e0hbmgnkf

svejk

Egyébként új szerzemény a gép, vagy régóta meg van és csak most jöttél rá, hogy ilyen kiegészítők nélkül nehéz nyugodtan aludni?

Amikor én megvettem az enyémet nekem is voltak nagy terveim... magassági szán, menetóra. stb...
De trehányságom és lustaságom miatt semmi sem valósult meg. :(
Pedig jó dolgok ezek.

e0hbmgnkf

Nem új vásárlás, meg hossz útmérő van rajta, de sajnos gagyi. Nem pontos. Így ezen a télen került rá idő és elkészült. A magassági szán egy jó dolog. Sokmindent megmartam rajta az esztergan. Lassan-lassan érdemes a megálmodott kiegészítőket legyártani, beszerezni. Saját örömünkre.

ysc3kmx9v

Szép lett,készítettem én is az E2N gépemre,annyi különbséggel,hogy az osztás 270,és így tizedenként van egy osztás. A nóniusz állítását,  a fix részben egy sugár irányban fúrt pontos fúrat ,benne rugó,és golyó.

6rk75uezn

Szép lett ez a nóniusz de én egy mágnesesre átalakitott 1000ft os kinai műanyag tolómérőből kialakitott hossz útmérőt választottam volna.
Nem kell számolni.
Az mit jelent hogy ami most rajta van útmérő az nem pontos?
Most is tévedsz majd 100mm en 0,3mm-t.

e0hbmgnkf

A kínai ùtmèrő, egy körön 27 mm. téved 0,3mm. Így a nóniusz pontosabb. A számolgatás pedig amúgy is a forgácsoló szakma szoros része. :-)
Köszönöm a dícsérő szavakat. :-)

6mrgeizbx

Üdv! Nincs valaki közelében FN32 TOS marógép? Gond van az előtolással, megy de kézzel le lehet fogni. Villám előtolás rendben működik. Nincs valakinek ötlete, mi lehet a baj?

molnarfme

Üdv
Az előtolás kuplung nem huz be. Sokféle oka lehet.
Ferenc