Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Lacibácsi

RogerCo

Sziasztok !
Lehet, hogy ostoba kérdés.
De, lehet az emulzióhoz fagyállót keverni ?
Sajnos a műhelyben a folyamatos fűtés nem megoldott.

KoLa

A 'kinti' szalagfűrész hűtővizébe én szoktam tenni, nem rontja el!

svejk

nekem ipari célra kellene.
de azért köszi!

KoLa

Ez a cső a tiszta víztől is megkeményedik egy-két év után!
Tapasztalat, a fröccsszerszámokon használunk ilyet.
A hevítőmön is volt, előnyére vált hogy a görbületek kikeményedtek, de a gyorscsatlakozók lecserélésekor a csövek is újúltak mert nem egy nagy összeg.

KoLa

Ipari célra? mozog vagy nem mozog?mi fog benne keringeni?

ii5d35wcx

svejk

mozog.
hűtőemulzió vagy hidraulika olaj.
az átlátszóság jó lenne.

KoLa

Hidraulika olaj? hoppá! milyen nyomáson?gondolom kisnyomású.
Pont pár hete volt hogy cseréltem a hevítőmön a vízcsöveket, és a barkács boltban megláttam egy átlátszó üvegszálas erősítésű pvc csövet ami dupla falvastagságú és a kettő között van az "üvegszál" erősítés, de nem volt a mérete megfelelő.
Azért vittem belőle pár métert próbára,megmelegítettem a végét és simán engedett az egész cső átmérőben üvegszálastul mindenestül.

ANTAL GÁBOR

Nekem is egy konténerben van a szalagfűrészem : A szivattyú villamos bekötését átalakítottam csatlakozósra, a csövét gyorscsatisra ( ki lett herélve a visszacspó )  A Tartály helyett egy cinvödör van. Oda folyik az emulzió.   Aztán télen ha fűrészelni akarok akkor a vödröt a meleg helyről szépen kiviszem és mindent összecsatlakoztatok .  Ha netán elfelejtem akkor a cinvödör megy szépen a kályhára [#kacsint]

Így is vannak gondok mert -15 C nál a képződő jég rámegy a hajtó kerékre és az képes megcsusszanni ... Hát nem álom a fűrészelés . Jó ötlet a fagyálló  csak sajnálom rá a pénzt

svejk

Nincs nyomás, csak résolaj visszavezetés.
Ha PVC akkor tárgytalan, biztos bekeményedik.
Lásd PVC szigetelésű vezetékek.

KoLa

Ha mozog akkor legjobb a gumicső,ha látni akarjuk a résolajat akkor én valahová beillesztenék egy átlátszó részt.

RogerCo

Sziasztok !
Egy egész napot állt a 2.5L Brigéciol a géplábban.
Ma leengedtem, íme az eredmény.
Elégedett vagyok az eredménnyel.

ii5d35wcx

Ok! Ügyes vagy! Most már vigyázz rá , hogy időben tisztítsd!

guld01

Sziasztok!
Volna egy román aszinkron motorom ami fékes, de a fék nem működik egyáltalán. Kibontottam, lamellás, és természetesen szét vannak kopva.
Tudtok ajánlani helyet ahol életet lehelnek bele, vagy olyat ahol tudok venni új féket? (Hát ha valami beépíthető)

Köszi!