Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

No szóval ha egy linket szeretnél beilleszteni akkor kijelölöd a böngészőben majd CTRL-C. Megírod a hozzászólásod, majd ahova illik a link ott kattintasz a beíró ablak feletti [url+] gombra, itt kéri a linket így nyomsz egy CTRL-V-t majd OK, azután a következő mezőbe beírod a nevet és ismét OK, pl az előbb azt hogy dro. Ennyi az egész. Ha az előnézetre kattintasz akkor látod hogyan jelenik meg a fórumon. ( Ha youtube linket akarsz akkor [youtube] gombot, míg ha képet akkor leginkább a szövegmező alatti képbeillesztést válaszd.

svejk

js44ksuki

Köszönöm szépen, de nem ez volt a kérdésem.

KoLa

Nekem Ditron kijelzős van az esztergán,az útmérők, 1000mm x 250mm-esek ha jól emlékszem!
A Klaviótól vettem annó, kb 120e
Teljesen jól működik sok év óta.
ez az

KoLa

js44ksuki

Csuhás

Nem tapasztalatból mondom, csak netes bogarászás után, hogy ha olcsóbb megoldást keresel, és van egy pici elektronikus gyakorlatod, akkor jó megoldás lehet a kínai mérőlécek és a android dro párosítás. A mérőléc érzékeny a szutyokra tehát gondosan kell felszerelni, a dro pedig jól elfut valami levedlett tablet gépen.

Android dro

svejk

Ugye ez úgy működik, hogy az MSPxx vagy Arduino + bluetooth páros csak az adatokat közvetíti és a számításokért az android applikáció gondoskodik?

Kár hogy az Arduinos nem dolgozza fel a Quadrature kimenetű léceket.  :(

Azzal az MSP-vel még nem volt dolgom.

bundyland

Az sem. :-(
Kicsit lassú is. Azt hiszem csak a lábon nézi hogy van e jel változás, de a prociban nincs QEI interfész.

svejk

Hopsz, nem értem.
Az MPS-el szerelt is vacak szerinted?

svejk

bundyland

Nem vacak! Csak a mai lehetőségekhez az a proci szerintem butaság. Az biztos hogy nincs benne Quadrature encoder interface. Ha picit is gyorsabban meghúzom a jeladót akkor
aztán kezdődik az adatvesztés és még akkor csak egy tengelyen próbáltam. Ahol nincs gyorsmenet oda jó.

svejk

bundyland

A quadrature kimenet alatt mit értettél pontosan, a A, B, Z
jeleket és esetleg azok negáltjait ?

svejk

Az iparban is használt üvegléces TTL A/B kimenetet.