Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Köszönöm a segítséget !
Én voltam tévedésben, mert azt hittem ,hogy ez a csodafegyver.Elolvastam http://www.pid.hu/tudasbazis/frekvenciavaltokrol-alapfokon-1-resz/honlapot, és így már megvilágosodtam.
Köszönöm,hogy fáradtatok a hozzászólásokkal.
Maradok úgy , ahogy kitalálták.

Üdv:  Sanyi

gaben

gaben76
Üdv a fórumtársaknak!  

Nem találtam bemutatkozó topikot, ezért pár szóban magamról: hobbi szinten szalagcsiszológépeket tervezek ill. építek, elsősorban késkészítőknek.  
Az alkatrészek pontosabb és gyorsabb megmunkálása érdekében szemezgetek egy HBM BF 25 típusú marógéppel.  
Az lenne a kérdésem, hogy ez otthoni, műhely körülmények közötti igénybevételre megfelelő-e?  

köszi, gaben

btxtzhi26

Szia !
Acél megmunkálásra nem igazán jó gép, vegyél inkább egy használt régi kis marógépet ,olcsóbb és  
sokkal kevesebb lesz vele a bosszúság.
pl tos F1

gaben

Szia!

Inkább aluhoz kellene, acél cuccokat lézerrel vágatom most is. Esetleg tudnál mondani alternatívákat használt gépekre vagy, hogy merre keressek?

Köszi, gaben

gaben

Ja most látom, hogy az nem egy nick név, hanem egy gép tipus. :)
Köszi, utánajárok a témának. Igazából azért tetszett meg az a masina, mert fúrásra ill. menetfúrásra is tudnám használni a régi FO állványos fúrógépem mellett.

Üdv, gaben

n9ugdfyrv

Sziasztok,

újra szeretném megkérdezni, hogy valaki csinált-e már olyan mérést, hogy hobbi kategóriás marógépen a befogó - tárgyasztal közötti távon nézte, hogy ha a gép felső része (főorsó) Z irányban terhelve van néhány 10 kg-al (pl. egy kézzel erősebben lenyomjuk) akkor mennyit mozdul be a befogószár Z irányban... ?!  

Köszönöm! ;)

svejk

Ilyet szerintem mindenki csinál, csak ezeket az adatokat nem szívesen hozzuk nyilvánosságra. :)

Motoros

Benézek a fórumra és már is röhöghetek egy jót. Kösz.
 Szeretem az ilyen finom megfogalmazásokat.

000000000

Poénnak jó, de ha csinálnának ilyet, akkor ennyi marhaságot nem hordanának össze.

4ybj8h3c8

21 kilós Z tengellyel az ISEL gép középen rátehénkedés nélkül is belóg 5 tizedet.
Mindezt úgy, hogy a gyári támaszkodási pontokon kívül még középen is kitámasztottam az asztalt.

svejk

Valójában nem poénnak szántam.
Sajnos az időutazás még nem terjedt el, így mindenki csak akkor tudja megmérni a gépét amikor elkészült. :)
Addig pedig bizakodik, erősen...
No persze a okosabbja vagy csak kétkedője azért csak felteszi legalább két féltéglára azt a piricka "gerendát" amin futnak a kocsik.

svejk

De igazam van, nem?
Itt vannak a gépépítő topicok garmadával, több száz hozzászólással.
Talán egy asztalos is meg tudná számolni a jobb kezén, hogy hányan írták be a topicjukba utólag, hogy basszus ezt kissé elméreteztem, ne kövessétek el ezt a hibát.
Persze ettül még működnek a gépek.

svejk

...és még sok eladásra is kerül.

000000000

[#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000