Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

kmajer

Van egy ilyenem eladó Sony mágneses útmérővel...

Csuhás

Egyébként mennyiért adnád?

kmajer

NewUser

n9ugdfyrv

Srácok;  

fecskefarkas marógép asztalának lassú mozgatásához elé lehet egy kis motor (nem cnc a cél, csak gépi előtolás):

ORIENTAL stepper motor:

Type: Model 3281-9412
E= 3V
1,8°/step
Iw: 4A

Sajna csak ennyit tudok a motorrol...

Csuhás

Magam eleve csigahajtással egybeépített DC motort használnék egy filléres PWM vezérlővel. A motor akár egy bontott autó ablaktörlő motor is lehet.

n9ugdfyrv

köszi! Az volt a másik ötlet, mert van itthon belőle... viszont itt a kérdésem, ami felmerült mikor az eszembe jutott, hogy hogyan érdemes összehozni a tengelyvéggel? A mechanika tengelyét használva direktben?

Csuhás

Gondolom egy maró hossz asztalmozgását szeretnéd automatizálni. A kézi tekerővel ellentétes tengelyvéghez csatlakozz oldhatóan, valami egyszerű körmös kapcsolóval. Hirtelenjében ezt találtam, ami nagyon primitív, de egy kapcsoló karral mozgatva a krova fejet akár jóra is megcsinálható.   https://youtu.be/FGcqeq4gUys" TARGET=_fnew>előtolás

Keress képeket a googlen a homemade mill power feed kulcsszvakkal.

Csuhás

Itt találsz két képet ötletadónak: http://www.thekilmerplace.com/metalpage.html" TARGET=_fnew>ötlet

n9ugdfyrv

Szia,

igen a hossz. előtolásra... Köszi a tippeket; ez a körmös kapcsoló jónak tűnik; első körben valami elektromos kuplung jutott eszembe, de ez talán jobb/egyszerűbb!

n9ugdfyrv

Én nem unom, sőt, köszönöm! ;)

n9ugdfyrv

Ha van esetleg valakinek saját, jól bevált megoldása a hosszelőtolás témára, na habozzon megosztani!!! :)

jani300

Itt a 257-et már láttad ?
Nem az én megoldásom persze , de érdemes megnézni .

n9ugdfyrv

Eddig nem, de most megnéztem; király, köszi!