Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

ii5d35wcx

Szia Árpi! Mint írtad neked több ilyen géped volt már.Érdeklődnék, hogy ehhez gyártottak-e egyéb kiegészítőket pl. Vésőfej ,egyetemes fej , mint a strigonhoz?
     Üdv : Sanyi

Kristály Árpád

Halihó nem tudok róla...csak arról, hogy a horizontálisnak külön gerendája van....
Gépkönyvében sem volt!
Üdv.. Árpi[#worship][#integet2]

ii5d35wcx

Sziasztok!
Mostanában hírdették eladásra ezta gépet amire ,ha jól látom egy Strigon fejet szereltek.
Mi lehet a szerepe a gépvázon lévő 'nút"-nak?
Ha nincs vertikálfej akkor ez ügyes megoldásnak tünik.

Üdv : Sanyi  
 http://www.kepfeltoltes.hu/151010/Egyetemes_femipari_marogep_89375105983664_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
http://www.kepfeltoltes.hu/151010/Egyetemes_femipari_marogep_88972105983662_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

nvnshmpmn

Igazad van Árpád. Rosszul fogalmaztam meg a mondanivalóm. Olyan előtolás leoldásra gondolok, mint az esztergámon van pl. (E2N). Ha ott nekimegyek az ütközőnek, lekapcsolja az előtolást és semmi gond.
Az M1-esen is lekapcsolja az az ék alakú ütköző.  
Az én gépemnél valószínűleg az történhetett hajdanán, hogy nekimentek a másik ütközőnek, a kis kockának és nem volt előtte ott az ékalakú, vagy rossz helyre volt beállítva.

nvnshmpmn

Ha a nút alatt azt a függőlegesen álló hosszú lyukat érted, akkor ott jönnek át a vezetékek a kapcsolóhoz, vagy nyomógombokhoz, amivel ki-be kapcsoljuk a gépet. Ha nem arra gondolsz, akkor nem tudom.
Azt én sem tudom, milyen külön kiegészítőket gyártottak még ehhez a géphez, de pl. az asztal orsójáról osztófejet meghajtani, vagy a hosszosztó készüléket felszerelni is csak külön adapterrel lehet. Az enyémhez csináltam egyet, majd azt is lefényképezem.
A vésőfejen már én is gondolkodtam, de amennyiből meg lehetne venni és ráépíteni valami nagyobb gépét, annyiból már szinte lehet venni egy kisebb méretű harántgyalut is.

ndpkrup8z

Üdv.  
Ezt a gépet én vettem meg.
Megnéztem a kérdéses nyílást. Valószínű, hogy
 kábel átvezetésére szolgál.
Előzőleg írtad, hogy sikerült gépkönyvet szerezned
Megköszönném ha elküldenéd szkennelve vagy fényképen.  
  Üdv: Péter

ii5d35wcx

Szia!
Küldöm az e-mailodra.
Csak azért kérdeztem a nyílást, mert a héten hozom haza , és ott nem láttam az asztaltól, de most már tudom. Köszi a felvilágosítást mindenkinek!  

Üdv:  Sanyi

hostya

Elküldenéd nekem is a gépkönyvet..?  :)
Nekem ugyan nincs ilyen gépem, de gyűjtöm  a gépkönyveket.
Köszi előre is..

ii5d35wcx

Szia!
Megy az e-mail címedre.Jó olvasgatást

Üdv: Sanyi

vvvsmkgjx

Sziasztok! Munkahelyemen vagy régebbi kiadású Optimum D240x500-as kiseszterga, amelyet cnc-sítettek a gyárilag hozzá készült kiegészítőkkel. Azt nem értem, hogy "manuálisan" miért nem tudom elindítani a főorsó forgást. Értétek ezalatt, hogy a hozzá kapcsolt asztali számítógépen van egy vezérlő szoftver és csak az ott kiadott fordulatszám paranccsal tudom forgásra bírni. De még az irányon sem tudok változtatni. Mindig M3-ba forog. Mindegy mit adok meg neki. Egyébként szuperül működő kis ketyere,de ha szeretném a kézi funkciót használni kicsit bosszantó, hogy csak a számítógéppel működtethető. Szerintetek ez miért lehet?

ndpkrup8z

Üdv.
 Köszönöm a gépkönyvet.
 Tegnap elkezdtem szétszedni a gépet,az asztal,
  keresztszán már várja a tisztítást és néhány
  perselyt.
  köszönettel: Péter

ii5d35wcx

Üdvözlöm az urakat!

Mielőtt a szerszámpiacon és a jófógáson engednék az árból itt ajánlom

fel 410.000 ft-ért.

Eladó lenne egy Strigon MU1000 marógép az alábbi tartozékokkal:

Az villám nem működik egyébként teljesen rendben van.

Tartozékok:
Vízszintes gerenda támasztóval tengellyel
FM függőleges (vertikál) marófej MK4-es
EM gyári új egyetemes szerszámmarófej
VF gyári új vésőfej
Havlik cseh gyártmányú osztófej támasztócsúccsal
250-es marógép körasztal
MK4-es patronbefogó patronokkal
Vegyes marószerszámok

Az ár az alapgépre és az összes tartozékra vonatkozik.

fisrcxuk3

Ha valaki csak alapgépet szeretne az alábbi Strigon Mu 1000 hirdetésből, én szívesen osztozkodnék a tartozékokon;Keresek egyetemes fejet,és vésőfejet ilyen gépre,ill. Me 1000-re .

ANTAL GÁBOR

Egyszer már írtam ide:egy barátomnak van egy vertikálfeje : A nagyság stimmel de nem emlékszem a típusra  ( azt hiszem olyan aminél kismértékű Z irányú fogást is lehet venni a fejjel )  Rákérdezzek ???