Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

000000000

Német meg a kínai minőség közötti ár differencia biztos :)

gaben

Én úgy tudom mindkettő kínai vagy taiwani.  
Valaki tudna ebben segíteni, hogy ebben az árkategóriában melyiket érdemes választani?
Nem akarok használt gépet venni.

köszi

n9ugdfyrv

Köszi neked is a méréseket! Remélem a hétvégén lesz időm foglalkozni a dologgal, mert kíváncsi vagyok mit lehet kihozni belőle! ;)

Vetesi75

Üdv!
Méregettem. Ez egy kör keresztmetszetű oszloppal rendelkező, nem dönthető orsóházú gép, ami szerkezetileg közelebb áll a komolyabb fúrógépekhez. Tömege 210Kg sallangok nélkül, típus Promac FX381:
http://kepfeltoltes.hu/150828/190308_133049_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
Rugós mérleget az MK3/ER32 befogóba akasztva, a patron anya felületén mérve, terhelő erő kb. 200N, indikátor-óra tartó az asztalra rögzített osztófejbe fogva. Gép az oszlopon kb. fél állásban, főorsó hüvely kb. 4cm-ert kitolva, rögzítve.
X: +/-0,06mm mindkét irányba mérve,
Y: -0,03mm csak az oszloptól távolodva néztem,
Z: +/-0,03mm , itt a mérleget a mélység ütköző rögzítő csavarjába akasztottam.

n9ugdfyrv

Neked is nagyon köszi, ez tényleg elég közel van az általam építendőhöz - mind célérték, mind konstrukció szerint! Bevált amúgy a gép?

Vetesi75

Igen, bevált. Én főként acél megmunkálásra vettem, -sajnálta is a volt gazdája...  
Most lesz lassan 20 éves.
Nagy hiányossága? a dönthetőség. Rá kellett kicsit gyúrni a dönthető cuccokra: satu, osztófej, szögasztal, készülékek.
További hiányosság, hogy Z-irányban egyszerre csak 120mm fogható át -  igaz nagy a munkaterület, mert ki is fordítható a gép az asztal mellé...   :)

svager

Ahogy Pál írta,azért jóval kedvezöbb az áruk mert ezek az optimum másolatai és nem csak szinbéli külömbség van,hanem silányabb a minöség is.

Én azért döntöttem az új gép mellett mert nállam nincs három fázis,nagyon kicsi a mühely egy régi nagy gép nagyon sok helyet foglal,és mivel új, jó lessz 20 évig ís .

Sajnos már az első pár napban kiderült,ha használom nem fogja megélni a 20 évet, nagyon silány minöségű az öntvény amiből készült. Az asztal és a csúszovezetékek nagyon puha öntvényből vannak,már egy kis forgács is megkarcolja,az aztalra ha ráesik egy M10 csavar már látod  a nyomát stb...

Szoval nem akarlak lebeszélni ezekről a kis gépekről de sajnos ezek nem acél megmunkálásra születtek. Ha mégis csak új gépet szeretnél vegyél egy HBM Bf45 gépet azzal már forgácsolni is lehet,nem csak kapirgálni,nem müanyag a fogaskerék benne hanem acél, normális 1.5 kw motor van rajta nem egy 500 wattos kis motor,simán lehet vele fúrni M12 menetet is,és temészetesen nagyobb a múnkatér is.  

Természetesen nem a mínöség mintapéldánya mert ugyanabból az öntvényböl készül mint a kicsik de ha van lehetöséged,némi szaktúdásod ,hogy a gépet normálisan hatyába ràzd,valóban haszálható gépet kapsz a pénzedért mert az alapok megvannak.

gaben

Szia!

Nagyon köszi a géppel kapcsolatos tanácsaitokat. Értékelem és ennek megfelelően fogom meghozni a döntést. Acélt viszont nem szeretnék marni rajta, mert arra nincs szükségem. Ami szóba jönne az inkább csak aluminium és 5-10mm vastag rézlemezek. Meg persze a fúrás, menetelés.

üdv, gaben

D.Laci

„5 kg súly” javítasd ki mielőtt valaki szóvá teszi!  :)

000000000

Aki akarja az érti aki kötekedni akar az biztos jó kiindulási pontnak találja.  
Figyeld majd ha észreveszi a sokszoros kirúgásgyőztesünk, így hogy felhívtad a figyelmet rá.

D.Laci

Bárki álláspontját meghallgatom, sőt el is fogadom, legalább kétfélekép lehet érvelni pró és kontra. :)

NewUser

Sziasztok! Ismeri (használ) valaki ilyen gépet: Abene Model VHF-3. https://www.youtube.com/watch?v=83RnEceFsyg" TARGET=_fnew>Abene VHF-3

Csuhás

Nem láttam közelebbről, de régóta az egyik kedvenc masinám, nagyon nagyon szép, és jól átgondolt gépnek látszik. Egyszer talán nekem is lesz..

sasi

5 kg súly:

http://sasovits.hu/cnc/vegyes/sg/5kg.jpg" border=0>
  [#smile]

n9ugdfyrv

Mintha itt is ilyet használnának - valóban meggyőző gép! :)

https://www.youtube.com/watch?v=HkONy-C1VDU" TARGET=_fnew>Making soft jaws