Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Próbaként töltsd fel nedves homokkal, és meglátod hogy jó irányba haladsz-e. Szerintem valahogy a konténer alá kellene egy alapot építened a gép alatt. Ha csak két betongerendát vagy akár csak néhány járdalapot beraknál alá, majd a gépet úgy rögzítenéd hogy a csavarok végére rakott fém korongok erre a talajra tett beton elemekre támaszkodjon akkor a gépet izolálhatod a konténer padlójától. Ha szilárd burkolaton áll a konténer akkor valami fakertet kellene a résbe illeszteni és felülről cementtel kiönteni a talaj és a konténer alja közötti hézagot a gép alatt.

smalla

Szerintem ez nem fogja megoldani a problémádat, próbáld ki, hogy lesúlyozod a gépet mi történik, szerintem simán fog lengeni a nagyobb súllyal együtt. A konténert kellene alábetonozni, aztán ahhoz a betonhoz rögzíteni a gépet.

zyg3siamw

Ilyesmire én is gondoltam,mármint a konténer alá betont önteni. Maga a konténer szilárd,15 cm vastag betonfelületre van helyezve.Csak sajnos betonnal való kiöntés a betonalap és a konténer alja közt jelenleg nem lehetséges. Ezért szeretném megoldani valahogy másképp. Kipróbálom majd kvarchomokkal felöntve,hogy viselkedik.

Csuhás

Felülről megfúrva cementet injektálj be a gép alatt. Vagy a 15cm-es betonba fém dübelt is fúrhatsz felülről majd ahhoz lehúzathatod a gépet négy csavarral.

zyg3siamw

Konténer  helyzete a köv. (régi kép,de most is így áll):

http://www.imgserv.com/images/2015/07/06/igoZXArT.jpg" border=0>

A dübel-es megoldás még működhet,de nem egyszerű a kivitelezés.  
De mindenesetre köszönöm a segítséget,valamit majd kitalálok.

Robika37

Szia !
Szerintem betonozd ki a konténer alját belülről ha nem akarsz rá nagyobb gépet és teszel bele betonhálót akár jó is lehet.

Csuhás

Egy négyszögletes léckeret, bele néhány tégla majd egy bottal betolod a gép alá, azután mehet a cement felülről egy lyukon.

ywathzay

A mérőléc rendszer milyen beszerzés? Honnan van és milyen gyártmány? Mennyibe került? Vízhatlan, vagyis emulzióálló?

zyg3siamw

Az útmérő(léc+kijelző) unimax-os.  Természetesen kínai,elvileg iGaging márka. Nem emulzióálló,védőburkolattal kell ellátni.

n9ugdfyrv

Sziasztok,

szeretném megkérdezni, hogy valaki csinált-e már olyan mérést, hogy hobbi kategóriás marógépen a befogó - tárgyasztal közötti távon nézte, hogy ha a gép felső része (feje) Z irányban terhelve van néhány 10 kg-al (pl. egy kézzel erősebben lenyomjuk) akkor mennyit mozdul be a befogószár Z irányban... ?! Amiért: kérdezem: erősebb, ipari asztali fúró esetén (komolyabb, öntvény, 70+ kg csak a gép) akár pár tizedet is be tudtam így mozdítani úgy, hogy a főorsó nem mozog/kotyog ez "csak" a gép merevségéből adódó mozgás volt... a legkisebb hobbimarók esetében is hasonló lehet ez? Mert kisebb marásokhoz megpróbálnám használni, ha ez ptt is így van... érzésre amúgy rendkívül masszív, meg is lepődtem, mikor órával ezt mértem...

000000000

Kínai 10 kilós cukorbeteg asztali fúrógéppel esztergakés szárát martam 10-es maróval
5 tizedes fogásokkal sikerült a 40-es késszár egy részét 20-ra lerombolni és az a szinte műanyag öntvény gép is bírta. :)  
Anno ez volt a készülő CNC gépem Z tengelyéhez a golyós orsót és a Z-t összekötő elem.
Tehát az a masszívabb gépnek kutya kötelessége ezt elviselni.  

n9ugdfyrv

Na, ez jó hír, köszi! Ezek azért a kis kínaiaknál tényleg sokkal merevebbek... 2 ilyen gép van itthon, az egyik érzésre sokkal masszívabb (ipari mindene öntvény), de az is majdnem annyit bemozdult mint a másik, ami kevéssé combos, de óra szerint hasonló terhelésre csak kicsit kevéssé merev... ilyen amúgy:

http://www.ebay.de/itm/281666791920" TARGET=_fnew>Asztali fúró

n9ugdfyrv

Még annyi, hogy természetesen a talapzat és a tokmány befogó rész között mértem, a körasztal 10-15 kg terhelésre már konyulni kezd... :)

remrendes

Hello!
Ez milyen marogep? Epp hasonlo muhelyt keszulok osszerakni es keresek egy ilyen kisebb meretu marogepet.

zyg3siamw

Szia !
Ez egy Prvomajska ALG 100 (Deckel Fp1 klón).1956-évi gyártás.