Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Hagyományos forgácsológépek

Indította D.Laci, 2024 október 25, 08:56

Előző téma - Következő téma

jani300

000000000

Üdv mindenkinek!
Nekem is van egy ilyen gépem, legalábbis a kép alapján teljesen ilyen... Az azonban TOS FU-02 típusú az adattáblája alapján, de az TOS embléma is rajta van. A gépen csak Z irányú gépi előtolás van. Szeretném háromtengelyes CNC-re alakítani, a három mozgató orsó golyósorsóra cserélésével, ill, ezeket szervo, ill, léptetőmotoros meghajtásával, amit MACH3 vezérelne... Iránymutatás, ill. tippeket nagyon megköszönnék!

hostya

A TOS FA2U és az FA2V külsőre teljesen úgy néz ki mint az ME-1000.
Nagyon sok alkatrészük még csereszabatos is..

Egy ilyen gép CNC-sitése nem kis feladat.
Mihez szeretnéd használni a CNC-sitett gépet?
Vállalkozásban termelésre, vagy "csak úgy" hobbi célra..?

000000000

Üdv!
Köszönöm az infót, sajnos nem tudtam a géphez megszerezni a gépkönyvét, de tényleg megszólalásig hasonlóak. Nincs vállalkozásom, nem is tervezem, én csak úgy hobbi célból, a magam örömére próbálok ténykedni... :)

000000000

Sajnos két napja történt egy kis baleset, a gépi előtolás menet közben megadta magát, így már csak kézzel tudok előtolást adni bármelyik irányba. :( Mivel az asztal elég nehéz, gondoltam csak két vízszintes előtolást alakítanám át golyósorsós-léptetőmotorosra.

000000000

A függőleges irányban a kézi fogásvétel lenne, a két vízszintes előtolást (ha jól tudom marásnál az a x - y sík) léptető motorjait vezérelné a Mach3.

000000000

Alapvető ismereteim vannak a gépészet és az informatika, ennél kevesebb az elektrotechnika területén... Hát ennyi.

hostya

Ha még nincs gépkönyved hozzá, akkor megtalálod az eredeti cseh nyelvűt http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/G%e9pk%f6nyv/TOS%20FA-2%20%28UVH%29/" TARGET=_fnew>ITT
Holnap estig fent hagyom, utána törlöm..!

Csuhás

Felrakhatom a gépkönyvet a könyvtárunkba?

000000000

Nagyszerű, nagyon köszönöm, már le is töltöttem. Ha viszonozhatom, nekem is van sok gépkönyvem, majd fel fogok tenni egy listát róluk, ha valakinek hiányzik valami, talán ott lesz közötte!

000000000

Ha fórumtag vagyok, van hozzáférésem az ftp-könyvtárhoz feltölteni is, vagy kérni kell?

000000000

Ill., regisztráltam, ez elég?

000000000

Nyilván nem vagyok fórum tag, csak regisztrált felhasználó...

hostya

hostya

Az ftp hozzáférést kérned kell Varsányi Pétertől.
Az ftp könyvtárba nem lehet/szabad feltölteni "akármit", általában csak képek/videók, linkek..
Az esetleges szerzői/szomszédos jogokat sértő dokumentumokat NEM! ( a gépkönyvek lehetnek ilyenek..  Ezért is kerül törlésre mindjárt általam..)
Azt ajánlom a meglevő gépkönyveid listáját küld el Csuhás fórumtársunknak, és Ő közzé teszi egy másik oldalon.[#wave]