Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

pisti73

Igen jó, de közbe meg is jött. Köszönöm szépen!

000000000

Szia. Nekem sincs skype, ezért megkérnélek, hogy ha van rá mód, elküldhetnéd a doksikat mailban nekem is. (mailom: 1664625 kukac gmail pont com)
Köszönöm előre is.

drehás

Szia!Átküldtem.Ha megérkezik jelezd vissza.

drehás

technixx
Nem jelezted vissza,vagy nem ment át?

guliver83

Ismerem nekem is megvan, csak még nem teszteltem én sem, azért is kérdeztem.
Ilyen kapcsolások egész sok van az orosz oldalakon.

ks46twg3x

Szia!

Engem is érdekelne.

Adatlapodon lévő az e-mail cimre küldok levelet.

4umhue7vh

Sziasztok!
Nem tud valaki arduino uno-ra encoderes léptetőmotor vezérlő kódot?

drehás

Szia! Elküldtem,ha megérkezik jelezz vissza.

Kristály Árpád

Üdv. Drehás!
Én is küldtem levelet...

Árpád

Kristály Árpád

guliver83

A Drehás által feltett kapcsolási rajzot megépítette már valaki ?

svejk

Ez így mekkora microsteppet tud?

Mondjuk az áramkorlát állítása nem valami elegáncsos megoldású, külön kell állítani a két fázist, nem lineáris a poti állásával, ráadásul a végtelenig fel lehet tekerni.
Ezek miatt gyanús lehet...

r5y7cufaj

Sziasztok!
Vettem egy http://www.ebay.com/itm/Board-CNC-MACH3-Interface-5-Axis-With-Optocoupler-Adapter-Stepper-Motor-Driver-/141149833471?hash=item20dd2f88ff" TARGET=_fnew>ilyen leválasztókártyát. Nem működik, legalábbis a relé nem kattan, illetve a relé led sem világít a nyákon. Usb-ről megkapja az 5v-ot (világít a nyákon az 5v-os led. Motorvezérlő még nincs rákötve.  
motor outputs:
x axis:step2, dir3
y axis:step4, dir5
outputs signal: enable, port1, pin14, active low(mindkét variációval próbáltam)
Ezzel a mach3-al és ezzel a PC-vel a piros 4tengelyes vezérlőm jól megy, nem hinném, hogy pc baja lenne.
Segítsetek!
Köszi

r5y7cufaj

Kipróbáltam, hogy nem a pc-be dugom az usb kábelt(5v) hanem telefontöltőbe( 550mA). Semmi változás. Valamit rosszul állítottam volna be?

r5y7cufaj

Változás történt, ha lehúzom a nyomtatókábelt és csak az 5V van rádugva a leválasztóra akkor kattan a relé és a visszajelző led is világít.