Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

r5y7cufaj

000000000

Szia, vettél hozzá kézi vezérlőt?

r5y7cufaj

r5y7cufaj

Az lenne meg a kerdesem a 3 tengelyes vezerlovel kapcsolatban, hogy nem gond hogy par alkatresznek hianyzik a laba? Masnak is ilyen?
A kepen latszik mirol van szo.
http://users.atw.hu/dono/CAM00285.JPG" TARGET=_fnew>a kep

RJancsi

Az optocsatolók fototranzisztorának bázisát szabadon szokták hagyni. Lehet, hogy azért csípték le, hogy kevesebb zavart tudjon felszedni...

r5y7cufaj

koszi, igy mar batrabban fogom kiprobalni.

a86ifm7g5

Nekem az a véleményem, hogy gyártási hiba van. A fototranyó bázisát a tokon belül hagyják szabadon, az esetek túlnyomó részében nem vezetik ki a tokból. Van olyan, amit kivezetnek, de akkor is van forrasztható lába.  

Szóval szerintem ez hibás panel, letört a kivezetés. Mi több, ez EL817-es optó. A letört láb a LED anódja.

RJancsi

Bocs, most, hogy jobban megnéztem a fényképet, gyanús a dolog. A "hatlábú" opto IC-knél (pl. 4N25) a bemeneti oldalon egy láb alapból nincs használva (a LED-nek elég 2 is), a kimeneten meg ott a fototranzisztor 3 lába, amiből a bázist vagy bekötik vagy nem.  
De nálad eleve 4 lábú az IC, tehát a kimenetnél kéne mindkét láb.  

a86ifm7g5

A LED (bemenet) lába tört le. Ki kell cserélni egy másikra. PC817 is jó

r5y7cufaj

Akkor igy ki se probaljam? Vagy max akkor a led nem fog vilagitani?

a86ifm7g5

Nyugodtan ki lehet próbálni, sőt. Ezzel a próbál meg lehet állapítani, hogy az LPT melyik pin-jéhez tartozik a hibás optó.

r5y7cufaj

r5y7cufaj

Rengeteg képet és videót néztem erről a vezérlőről. Mindenhol meg vannak a lábak csak nálam nem. Abban tudnátok segíteni, hogy mi lenne csereszabatos a PC817-el?
Van itthon TDK ZJY-2P01 , esetleg ez?
Ha nem akkor innen ( http://www.kontel.hu/index.php?inc=category&ref=155&od=3&page=1" TARGET=_fnew>link )esetleg valamelyik?  
Köszi!

s7manbs8

Az a PC817 egy lassú opto, helyette szinte akármi jó, ha  a tokméret nem számít.