Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

svejk

minél kevesebb, feleslegesen ne terheld a mach3-at.

Hogy mennyi a minimum az majd a motortuning adataiból fog kiderülni.
A step/mm és mm/perc értékekből.

svejk

pl. zha 200 step impulzus kell a motorodnak, hogy 1 mm-t mozduljon a szán és 4000 mm/perc-es előtolást szeretnél akkor a kernel frekinek legalább 13,333 kHz- nek kell lennie, értelemszerűen 25 kHz-re állítod.
Egy 20 % érdemes ráhagyni.

Ha túl alacsony a kernel freki, akkor a mototzuningban nem enged feljebb menni a sebességgel.

ap8a3u4un

rbbhbyvfs

Hát az utóbbi nem választ le semmit, az első legalább pufferel.

besirkyjh

Szia

Elvileg lehet használni de csak olyan helyen ahhol a vezérlö optikai leválasztást tartalmaz ( pl : TB 6560 V2.0 ) , egyéb esetben bizonytalan a müködése .

r5y7cufaj

A V2.0 jelölve van az ic-n? Vagy honnan tudom meg? Erről van szó:  http://kepfeltoltes.hu/view/140320/CAM00578_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>kép

besirkyjh

Szia

Hát tölem pl :))

Ez a vezérlö TB6600 ic-vel megy és van a bemenetein optikai leválasztás , de ezzel az LPT kártyával tökéletesen mennie kel .Arra figyelj hogy ha jol emlékszem ez az LPT kártya csak USB keresztül kaphat tápot .( de ez nem biztos ) .A napokban futottam bele egy nagyon hasonloba és ott a 12-24 voltos táp bemenet csak a reléhez kellett .

besirkyjh

Hopp , kis tévedés .
Az LPT kártyán ott az átkapcsolo ami USB és külsö tápot is enged .( akkor ez más , de jol használhato a vezérlödhöz ) ! .

r5y7cufaj

Igen csak a baj az, hogy az a vezérlő (ami a képen látszik) elszállt, a pc lpt portjával és az egyik motorvezérlőmmel. Ezért keresek az lpt kártyából vmi építhető verziót. Kínából rendeltem és nem akarok még egy hónapot várni ismét.
Üdv.

besirkyjh

Szinte biztos vagyok benne hogy az "elszálásnak" semmi köze egyik kártyához sem .
Az esetek 90%-ban a táppal szurják el a dolgot és a földhurokkal .Mint a vezérlök nagyon nagy része ez is érzékeny a külsö zavarokra pl : földhurok .

besirkyjh

Most mennem kel de kérdezösködj , biztos van valaki aki tudja majd a megoldást is .

Milyen a jelenlegi felállás ? Milyen táppal hajtod és hogyan van összekötve .
Ne épits mert sok a buktatoja !

besirkyjh

Még valami .

Mivel ez a vezérlö optikailag leválaszott ezért semmi féle LPT kártya ne szükséges hozzá , direkt a PC-re köthetö ( asztali PC-k nagy része TTL szintö kimenettel rendelkezik ami simán meghajtja az optikai IC-ket ) ha mégis instabil a müködése akkor a jelszintet illeszteni kel és akkor elkerülhetetlen az LPT kártya használata .

Na most már tényleg megyek :)

r5y7cufaj

Ebben igazad lesz. Amikor elazallt akkor egy trafos tapot kotottem ra amiben nem volt szuro.

besirkyjh

Szerinted én honnan tudom :) ?
Na mondjuk ilyet nem csináltam de van egy marék IC-m ami már csak nyakláncnak jo :)

Ügyes vagy :))