Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

A 4.5 V-os elem tápod negatív sarkát ráforrasztod a csati 23, 24, 25 pontjára.
A pozitív pólust pedig az egyes kiválasztott tesztelendő motorhajtás tengelyed step jel bemenetéhez érinted (pl. 2-es láb). Ekkor a motorodnak mocorognia kell (sajnos X véletlenszerű impulzust fog érezni a prell jelenség miatt), de a lényeg, hogy mozduljon, ugorjon meg. Ha ez így ok, akkor a dir bemenetre is kössed rá a pozitív pólust, és ekkor a stepjel érintgetésekkel ellentétes irányba fog ugrándozni a motorod. Ha így a 3 (4) tengelyed "él és mocorog", akkor a motorvezérlőd 99 %, hogy ok., és így mehetsz tovább a Mach setup menüjébe helyesen beállítani a paramétereket.
Természetesen egy jelgenerátorral vagy prell mentesített kapcsolóval akár egy lépést is tudnál realizálni, de ilyen áramkörökkel már nem fárasztalak, és szerintem nincs is szükséged erre.

jani300

r5y7cufaj

Sajnos nem reagál, nem mocorognak a motorok.

000000000

Akkor a vezérlődnél nem stimmel valami ... (pl. engedélyező bemenet rendben? vagy az optocserék biztos jól sikerültek?)

adamant

Tiszteletem!

Egy olyan kérdésem lenne hogy valaki nem ismeri a vortex ASD vezérlőket? Az lenne a gondom hogy kicsit meg hajtóttam a motort majd letiltott jött egy újra indítás és és semmi pénzért nem akar most mind két irányba forogni csak az egyik irányba akar mi lehet ennek az oka?  

valaki nem tud valami paraméterező programot hozzá vagy esetleg legalább a com port bekötési rajzát?  

Előre is köszönöm a segítséget

adamant

Elírtam a vezérnő nevét Vextra ASD12A-S  
ehhez keresnék programot és paraméterező kábelt vagy bekötési rajzot  

Remélem van valakinek ilyen és tud valami infót mondani ami segíthet nekem  

mert bekötöttem STEP/DIR jelekkel szépen ment is majd egyszer kicsit megkínoztam és sajna letiltott majd újra indítás után csak az egyik irányba hajlandó mozogni ha másik irányba akarom akkor csak moccan egy kicsit és se kép se hang de a másik irányba viszont szépen forog  

SOS lenne :)

adamant

Na siker a dolog megy mind 2 irányba csak bekellet állítani a 2 pólust 1 pólusra :)  

azért köszönöm a segítséget :)

drehás

Szevasztok!
Van egy Bipoláris léptető vezérlő kapcsolási rajzom,nyákterv Sprint6-ba,és sowtvare is.
Ha valakit érdekel Skypen átküldöm.
Skype név: ha3kp_feri1  http://kepfeltoltes.hu/140726/Bipol_ris_vez_rl__www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

drehás

Bocs elfelejtettem átméretezni.

pisti73

Szia! Engem érdekelne ha átküldenéd a mail címemre...(skype-om nincs)

guliver83

drehás

Nem teszteltem,de ennek van egy üzleti verziója,ami csak sowtverben változik,ott is csak a mikró lépések száma több,és azt a verziót árulják.Ebből gondolom hogy talán működőképes.
A letöltést legálisan végeztem mert a fórumon regisztrált vagyok és ez feljogosít a letöltésre,de itt nem tehetem közzé.
A barátomnak átadni nem tiltják.

pisti73

Próbálnám beregisztrálni magam de sehogyan sem jön össze...

drehás

Ne szenvedj vele mert ami volt mindent letöltöttem

drehás

Az adatlapodon lévő email cím jó?