Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

ap8a3u4un

w987wzmm

Kukac! Linleltem egy PDF doksit. Így van a Mach3 konfigod?

ap8a3u4un

Szia!

nem teljesen, kiprobalom az altalad linkeltet.

ap8a3u4un

Működik!! :)

Köszönöm!!! [#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship][#worship]

rbbhbyvfs

w987wzmm

Üdvözöllek a CNC-s világban!
Fotózd le a beállításokat. Később jól jöhet![#wink]

ap8a3u4un

csak az output signals/enable1 active low -ot engedelyeztem

w0hgtwf3w

Ühüm...
Ez benne van a sir-nyeteg féle leírásban

svejk

No ezzel a vezérlővel főleg kesztyűs kézzel bánj, mert ezen tényleg szeretnek eldurranni az IC-k, főleg a kísérletezés időszakában.
Egyébként teljesen használható, egy időben játszottam vele én is.

ap8a3u4un

Igen, de az enyémben nincs, és ez volt a különbség, ezt írtam(erre gondoltam).

svejk

A napokban eldurrant vezérlőt sikerült talpra állítani?

ap8a3u4un

Köszönöm a tanácsot, nem szeretnék kísérletezni, a motor-tuningot még beállítom és ennyi. Járattam a roadrunner programot, nem melegedtek sem a motorok sem a vezérlő( bár volt rajta venti).

ap8a3u4un

Arról lemondtam, egyenlőre. Hazavágta az alaplapi lpt-portom is. Az a sejtésem, hogy annál vmi gond lehet a leválasztó kártyával. Az SMD-k is rondán vannak beültetve rajta. A motorvezérlőket félrerakom(a megmaradt hármat).  

ap8a3u4un

A kernel speed mennyin legyen?
35000 vagy 25000? Az egyik leírásban ennyi a másikban annyi...
Most 35000hz-en van.

ap8a3u4un

Ha valakit érdekel én ezt a leírást kaptam a vezérlőhöz: http://users.atw.hu/ceencee/red%204%20axis%20.pdf" TARGET=_fnew>red4