Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

r5y7cufaj

Nem vagyok benne biztos, hogy ez a TDK ZJY-2P01 is optó-e.
Ráadásul a 817--en van kódolás(egy kis pont) a TDK-n nincs(nem tudom melyik vége melyik).

s7manbs8

De milyen kellene ? Furat szerelt tokos PC817 ? Nem egy drága valami.

r5y7cufaj

smd-s, a #721-ben található róla kép. Itthon nem  találtam pont (hestore, kontel) ilyet.  
Bár a lomexet még nem néztem.

s7manbs8

Lehet a tokja méretileg ugyanakkora mint a furatosnak, akkor annak  a lábát lehajtva rá lehet forrasztani azt is.

a86ifm7g5

Az EL817 közel ugyanolyan paraméterekkel rendelkezik, mint a PC817. Szerintem jó helyette.

r5y7cufaj

5 fele van ebbol a Pc817 bol. Mindegy melyiket valasztom?
http://www.hqelektronika.hu/search.php?q=pc817" TARGET=_fnew>pc 817

a86ifm7g5

B, vagy C teljesen mindegy, 3-4usec a kapu ideje mindegyiknek. Szerintem használható lesz.

r5y7cufaj

Sziasztok!

Sajnos nem tudom működésre bírni a vezérlőt( 3axis TB6560-V2-3N).
A panelon világít a táp led, a relé is világít, de a tengelymozgatásokra nem reagálnak a motorok, tartóáram viszont van. A tengely mozgatás- visszajelző ledek sem világítanak.
Kicseréltem az optókat, #717-es hsz-ban Amatőr forumtárstól kapot manuallal próbáltam a mach3-at beállítani, de abban konkrétan nem a mach3 beállítás van leírva.(Ehhez a vezérlőhöz mach3 leírást nem találok a neten) Nem tudom ,hogy a vezérlőm nem jó, vagy pedig a beállítások.
tápom: omron 24v 10A (kapcsolóüzemű)
 motorok: secm266-E2.0 nyolc vezetékes léptetők
Tudtok segíteni?
Köszönöm!

a86ifm7g5

Egészen pontosan rajzold le kérlek, hogy mit és hogyan kötöttél be a vezérlőn, egy kapcsolási rajz formájában!

Biztosan rájövünk, mi a gond.

r5y7cufaj

Sajnos ez nem az a vezérlő.

r5y7cufaj

A linken látható optókat cseréltem le.
http://users.atw.hu/dono/CAM00285.JPG" TARGET=_fnew>ilyen volt
http://users.atw.hu/dono/P1030720.jpg" TARGET=_fnew>ilyen lett

000000000

Ilyen esetekben először a motorvezérlődet kell letesztelni, működik-e egyszerű teszttel PC nélkül.
Van egy laposelemed?
Van egy 25 pólusú D-sub aljzatod (olyan mint a PC-d lpt port csatija)?
Ha két igen a válasz, írom majd tovább mit csinálj.

r5y7cufaj

Lapos elemem sajnos nincs de 3 ceruzaelemből ki tudok nyerni 4,5V-ot, gondolom ez is jó.
25-ös D-sub is megvan.

jani300

Ha leírnád részletesebben , annak én is tudnék örülni . Van néhány ipari vezérlőm L297 el , nagyjából már kibogarásztam mit ,hová de nem akarnám elcseszni . Ezeken nincs opto leválasztó . A motorok hoz menő eredeti kábeleim legalább megvannak ,és a motorok is .