Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

ap8a3u4un

Ne viccelj! Én örülök, hogy elolvastad amit írogattam. Erről valóban nem tettem említést.

000000000

Ezek a fajta "segítségek" szoktak engem kiakasztani.
Látom, hogy a "segítő" világra szóló baromságokra biztatja a kezdő próbálkozót.
Ha megfogadja a tanácsot, több ezer, vagy több tízezer forint kára lehet belőle.
A végén még le is hülyézi a kárvallottat a az "önzetlen segítő".

Mint a múltkor is említettem, többen vannak itt, akik töményen a butaságot terjesztik és ők hablatyolnak csapatról, közösségről.

Nem csak a cnc -vel kapcsolatos sületlenségeket teszem szóvá időnként.
Ettől aztán a sötétek, még jobban beindulnak.

svejk

Ne búslakodj, egy ezres körül van az IC, ennyi belefér a hobby-ba, nem egy 100-ezer forintos pecabotot vitt el a harcsa! :)

Megjegyzem Danibának aligha van köze az elfüstöléshez, EZÉRT ne orrolj rá.

Ha nagyon nem vagy biztos a dolgodban legközelebb köss a motorkimenetekre 1-1db 24V 5W-os Soffita izzót és azokon keresztül kösd be a motort.
(feltéve hogy a tápfesz nem sokkal magasabb 24 V-nál)

jani300

Most nem tudom eldönteni , kezdő legyek , vagy nem hozzáértő :) De úgy érzem értem !

ap8a3u4un

Én köszönöm a leírásod, le is mentettem.  
Holnap ki is próbálom, mert még abban reménykedek, hogy a motorom adatlapján lévő bekötés vezeték színei voltak rosszul megadva.
De a te módszereddel ezt könnyen kideríthetem majd. [#worship][#worship]

ap8a3u4un

Köszönöm, nem orrolok senkire. Csak mivel kb 2 napig tornásztam az élesztés előtt a dolgon, a doksik alapján teljesen meg voltam győződve arról, hogy minden a helyén van. De holnap kiderül, mert Sz.József bekötési leírása alapján végignézem.

ap8a3u4un

OFF
De most megiszom a söröm.

Sz.József

Én is belefutottam már abba, hogy kétfajta bekötést is találtam ugyan ahhoz a motorhoz.
Ezért érdemes leellenőrizni.
A NET néha olyan mint a GPS, néha neki visz a falnak is...  :))

svejk

ap8a3u4un

Hát ez volt a tanulópénz... Holnap kiderül. Amúgy jobban megnézve nem szép a leválasztókátyámon az smd ültetése. 1-2 alkatrész "keresztben"(kis túlzással) van rajta. Na de majd holnap..

svejk

Lehet jó a bekötésed csak valami banánhéjon csúszott el a dolog.
Csak türelmesen...

ap8a3u4un

000000000

Ritka egy szerzet vagy. Jól csűröd csavarod. Tőlem lehetsz itt is kakas a dombon.  
De, a mocsokságod lentebb adhatnád.  
Vagy esetleg, az élet más terepén is próbálkozhatnál sikeres lenni.
Foglalkozhatnál már a saját ügyeiddel is.  

Neked, a büdös életbe nem lesz olyan gépépítési tapasztalatod, mint nekem van most.  
Az ArtCam ról ne is beszéljünk.  
Vagy éppen ez a bajod?

Itt van az előadásom témakörei. Miért nem ezt linkelted?
Hol van ebbe az elektronika témakör?  
Kérdez meg egy olyat, aki ott volt, hogy miről beszéltem.
Azt se tudod, miről beszélsz.  

Címszavak, az előadásról.  

Témája, a léptetőmotoros hajtás használata, a CNC építésben.  
Léptetőmotoros hajtás előnyei, hátrányai a hobby CNC építésben?  
Hogyan számoljuk ki hajtásunkat, a kitűzött cél elérésére?  
Elérhető e nagy sebességek léptetőmotorral?  
Milyen pontosságot várhatunk, a léptetős rendszertől?  
Veszélyes e a léptető motor, a gépemre, szervomotorral összehasonlítva?  
Használjunk e áttételezést a léptetős hajtásnál?  
Hogyan oldjam meg, 2 tengely szinkronhajtását?  
Milyen orsót használjak, a léptetős hajtáshoz?  
Hajthatunk e 2 léptető motort 1 vezérlővel?  
Áttételezéshez, használhatunk e szíjas rendszert?  
Milyen feszültséget adhatunk a léptetőmotornak?  
Kell e számítanom, lépésvesztésre, léptetőmotoros rendszernél? Ha, igen, miért nem?  
Mi, az előnye, vagy hátránya, a magasabb, vagy alacsonyabb feszültséggel járatásnak?  
Milyen alapléptetésű motort válaszjak? 0,9 vagy 1,8 –osat, vagy mást?  
Kicsi összehasonlítás, a léptetőmotor, és a szervo motor felbontásának változtathatósága tükrében?  
Szervó, vagy léptető választásának indokai? Avagy, mit válasszak?  
Léptetőmotoros hajtás, hanyatlása, vagy tündöklése? Avagy, van e fejlődés ezen a téren?  
Mi az irány ma, ezen a területen?

w0hgtwf3w

Ha az adatlapodon lenne lakcím akkor lehet,hogy személyesen tudnál valakivel konzultálni a problémáról.
A fórumon az ország összes részéről van segítőkész  hobbysta.

w987wzmm

Danibá!
Fejezd be a fórumhoz méltatlan hangnemet és viselkedést! Viselkedj kulturáltan, ha megkérhetlek erre.