Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem is tudom, honnan jut most ez eszembe?

Danibá többször "érvelt azzal, hogy ő már milyen régóta ott van a szeren ős ő tudja.
Érvnek gyerekes.

Ami valóság.
Ő régóta TUDNI VÉL valamit.
A kellemtelen az egészben, hogy régóta "tudja", csak ROSSZUL.

Nem baj.
A tanfolyamra járnia kéne és nem előadni. [#nevetes1]

svejk

Egyébként a Sir-Nyeteg oldalán levő Q-Tech-es forrás példaértékűen elmagyarázza a soros kapcsolás esetén a disszipációs problémákat is.

Ezzel a leírással én még nem is találkoztam, lehet kimondottan az Ő számukra készült?

svejk

Tiborc!
Te olyasmi tanár ember féle vagy?

000000000

Még mielőtt a hülyeséget terjesztenétek. Én, soha nem tartottam elektronikáról előadást. És nem is tervezem.

robokacsa

akkor azt lassan kijelenthetjük, hogy unipolárist lehet bipolban vezérelni, CSAK a motorból kivehető teljesítmény csökken?
viszont ha azt szeretnénk, ha van unipol motorunk, és bipol vezérlőnk, és a motort is ki szeretnénk használni maximálisan, akkor át kell variálni a motorban a tekercsek összekötését?

svejk

Nem elektronikáról léptetőmotorokról... ugye nem kell, hogy belinkeljük?
De úgy látom, ez már megint csak a mellébeszélés része lesz.
Kidumálásban *-os ötös! :)

000000000

jani300

Akkor az esti #479 es hozzászólásod komoly volt .
Jól írtad , csak a szándékot picit félreértettem .

besirkyjh

Szia  

Köszönöm a rajzod :) .
Ugy sem birtam volna ki én sem .

Akkor itt a vége , fuss el véle !!

jani300

Ne csináld , maradjunk a léptetőnél inkább .
Úgyis zavarban vagyok hogy én indítottam .

Sz.József

Most, hogy Danibá meg lett győzve (?) leírom hogyan kell műszer, googli és színjelölések nélkül
"összehajgerolni" egy 8 kivezetéses motort bipoláris párhuzamos bekötésre...
Csak hogy Kukac fórumtárs is megtudjon győződni, hogy jól van-e összekötve a motorja, ill. annak tekercsei...
Persze ha ennyi beírás után egyáltalán kíváncsi még rá valaki.... (?)

svejk

Írd le, majd lektorálják a hozzáértők és ha minden kifogástalan, nem utolsó sorban közérthető egyszerű, akkor érdemes lenne akár a Képletek és számítások topicba is betenni bekeretezve, csupa nagy betűvel, mint egy princípium.

Sz.József

Mindjárt összeszedem a gondolataimat, hogy ne legyen nagy "katyvasz" belőle... :)

ap8a3u4un

Kedves fórumlakók, a tegnapi próbálgatás után, ma teljes kudarc fogadott. Végre a technika közelébe kerültem. A tegnapi bekötésen semmiféle változtatást nem eszközöltem, csak ki szerettem volna próbálni Danibá javaslatát ,hogy mach3-ban programot futtassak. De bekapcsolás után a motorvezérlőre kötött tápban az 5A-es üvegbizti elszállt. Biztit kicseréltem, kábeleket átnéztem sehol nem ért össze semmi. Majd kicseréltem egy 2A-es biztire és a köv. bekapcsoláskor a motorvezérlőből sűrű szürke füst tört ki. Szétszedtem a motor vezérlőt és a toshiba csip felpúposodott.
Végem van...

000000000

De igen. Be kellene linkelned.  
Mostanában megint túl értékeled magad.  
Azt gondolod, a föld nélküled negálna. Úgy rendezkedel, parancsolgatsz itt, mintha mindenki a te alattvalód lenne.  

Ha, kicsit is jobb felfogóképességed lenne. Akkor tudnád, hogy az előadásaim a léptetőmotoros hajtás gyakorlati részéről szólt. Az, az a mechanikai, összefüggéseit tárgyaltuk.  
Azt se tudod, miről beszélsz, csak vagdalkozol. Azt hiszed, csak akkor lehetsz valaki, ha belém rúgsz., legyőzöl. Pedig, ha tudnád, ettől csak senkib leszel.  
Mindig is zavart, hogy csináltam valamit a közösségnek. A talis újításaim egyenesen az agyadra mentek.  
Inkább szégyellnéd magad a természeted miatt.