Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

000000000

Mááá, ne haragudj, de pont most, itt lentebb cáfoltad meg.

Nem csak nézni kell a rajzokat, hanem érteni is.
Ehhez, lentebb minden segítséget megadtam.
Mivel, ehhez biztosan értek.  

De, ha kell bemutatom a gyakorlatban is a bekötéseket, ha eljössz.  
Vagy, küld el a motorokat vezérlőket és bekötöm, ahogy kell.  

000000000

Na, és dicsekszek is egy kicsit:))
Most a napokba kellett 6 db motort átkötnöm unipollárisról, bipollárisra.  

Mivel, át kellett szerelnem a 6 tengelyes gépet, bipolárisra.  
Kicserélni a vezérlőket is, uniról, bi re.  

robokacsa

nálam már dereng...
az unipolárisnál az egyik tekercset megfordítjuk, abból, ami "sorba" van, illetve 1et 1et mindkét tekercsbe, és már normál bipoláris lesz belőle?, amit ezekután már párhuzamos tekercsekkel is beköthetünk.

jani300

Danibá ! Szívesen elmennék ,de picit messze vagy . De most hagyjuk a témát , tényleg aludjunk rá egyet .

000000000

Oké!
De, kérlek, holnap (ma) Olvasd el elölről az összes mostani írásom. Azután kérdezz.

000000000

Na, Robokacsa. Ez, már nem kacsa. Maga a valóság.
[#taps][#taps][#taps][#eljen]

jani300

Most ez volt a beugratós kérdés ?[#fejvakaras][#nevetes1]

robokacsa

talán már neked is világos, le kellene rajzolni, hogy átlátható legyen, de csak papíron tudom.

000000000

Na, nem neheztelek rátok, ha összedobtok 4 –en, 4 sört:))

Megnyugtatlak, úgyse hagytalak volna békén, míg nem értitek.  

Jani! Mégegyszer ne hivatkozz nekem a távolságra. Az csak kifogás. Meg, nyafogás.  

000000000

Gyertek a hatvani talira, és megdumáljuk:))
Ezt is.

000000000

Óóó, fiuk! A régi fórumos idők jutottak eszembe, amikor hajnalig dumáltunk egy, egy fontos kérdést.
No, meg a nem fontosat is.  

robokacsa

én elég régi tag vagyok a fórumon, de azt sajnálom, hogy kissé előbb nem találtam ide.
bár nem topic téma...

hostya

Háát azért én a helyedben átgondolnám azt hogy ki téved...
Unipoláris motor SOROS, ill. FÉLTEKERCSES  kapcsolásban minden további nélkül meghajtható bipoláris vezérlővel, mindenféle tekercs átkötés NÉLKÜL..!
===========
"Azért nem jó, mivel a tekercsek ki, és bemenetei nem jól vannak a bipoláris vezérléshez.
Ezért kell szétszedni, átkötni, és kimérni, meghatározni.
Különben ellen dolgoznak a tekercsek. És nem megy, csak a füst ki a vezérlőből.

Tehát, unipoláris kötésben maradva ellen dolgoznak a tekercsek.
Nem csak nézni kell a rajzot, hanem érteni is.:))"

Amiről Te beszélsz, az a PÁRHUZAMOS kapcsolás, és ez így igaz ahogy leírtad.

De jani300 a #457-ben ezt írta:
"Akkor ha az unipoláris motornál nem kötöm be a középső kivezetéseket , és soros bekötéssel használom akkor bipoláris üzemben mehet ? Nem kel átkötni ? A soros bekötés hátrányaival ,persze . "
========
Erre írtad a #459-ben:
"Úgy értem, az nem bipoláris bekötés lesz,
És nem is fog működni.
6 vezetékes (unipoláris) motor nem alkalmas bipoláris hajtásra. A meglévő állapotában."
========
Pedig működik..!
Attól tartok hogy Te (a nagy tapasztalatod ellenére) kevered BIPOLÁRIS bekötés, és a 8 vezetékes PÁRHUZAMOS kapcsolás fogalmát.
Hirtelen http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/L%e9ptet%f5motorok%20%e9s%20a%20vez%e9rl%f5k%20kapcsolata.pdf" TARGET=_fnew>ezt a leírást találtam.
Vagy itt van méghttp://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/L%e9ptetomotorok%20bek%f6t%e9se.pdf" TARGET=_fnew>ez is.

t5kzsyyvh

en mar rahagytam, ugysem gyozi meg az internetes forrasok tomege.

jani300

Te hozod a negyedik SÖRT .
Eddig csak hárman próbáltuk . Én hagynám ...