Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

jani300

Hogy lehet ebből sértődés nélkül kiszállni [#fejvakaras]

hostya

Én is hagyom...  :)
Csak ugye, ha egy nem; vagy kevésbé hozzáértő olvassa, akkor igencsak be lesz vezetve az "erdőbe" az ilyen magabiztos beírástól.. :(

000000000

Igen.  
Régen olyan volt a fórum, mintha, egy család lettünk volna.
Most, olyan mintha szomszédok lennénk. A tehén esetével.  

Amíg, nem kezdődött el az árokásások. És a falkavezér effektus.  
Addig, nagyon jó volt a közösség.  
Aztán, jöttek, sokan, akik szakmailag nem értenek a fórum témához.  
De, feltűnési viszketegségből. A trágárkodásukkal villognak itt.
Na, nekik nem számít, se tudás, se ember. Mert ők, emberségből gatyák.
Csak, az akasszuk fel a lényeg. Meg, nehogy már neki sikerüljön, ha én, hülye vagyok hozzá.

El is vették a kedvét sok, sok okos, segítőkész embernek az itt léttől.  
Egyúttal, elvesztettük az ő tapasztalataikat is.  
Kinek van kedve a drága idejét, tudását, abba a közösségbe pazarolni, ahol azt gyűlölik, aki tesz valamit. És megmeri említeni, milyen átverések áldozata.  

Itt is érvényesül, az, amit rég óta tapasztaltam más közösségekben is. Ahová, mindenféle olyanok beszivárognak, akiknek a témához semmi köze.  
Arról se tudnak semmit, akit megítélnek.  
Szépen lassan, a fentebb említettekkel egyetemben, felőrlik a nagy baráti közösséget. Így elveszti a közösség az emberi arcát.

Elhihetitek. Azokat az embereket is itt tarthatná a jó légkör a barátság, akik elmentek. Akkor is, ha számukra, az itt megszerezhető tudás már csekély itt tartó erő.  

Úgy járunk, mint az a bizonyos béka, akit langyos vízbe odatesznek főni.  
Észrevétlen megfőznek minket.

000000000

Imádlak titeket!  
Mégis bebizonyítjátok hogy hülyeséget beszéltem.
Ugye, ha azt a nem csekély körülményt kihagyjuk, hogy a kiindulási pont a középvezetékek nem bekötésével, akarják bipolárba hajtani a motort. Akkor mindjárt más értelme lesz az egész mondandómnak.  

Ugye, én is írtam, fél tekercsel, megy bipolárba. De azt is, Minek. Mert fél motor lesz.  

Menyire összekeverted az idézeteket. Hihetetlen.  
Attól tartok, hülyeséget beszélsz,(írsz).

Ha a középvezeték kihagyásával, a maradék négy vezeték felhasználásával, akarod bipolárba hajtani. Az nem fog sikerülni.  
De, sokkal könnyebb, engem lehülyézni. Mint gondolkodni, miről is beszélünk.  
Na, kössétek a motorjaitokat, ahogy akarjátok.  
Aki ezek után se érti, amit írtam. Az meg is érdemli.  

Érdekes, Hogy Robokacsa megértette, miről beszélek.

Igazatok van. Kár volt szólnom. Máskor, jobban meggondolom, mikor szólok.  

000000000

Az erdőbe vezetés most neked sikerült. Mutatja a tapsoló közönség:((

000000000

Ez érdekes, hogy te akarsz engem meggyőzni a rossz rajzérdemezésed igazáról.  
Pont te, aki lát 2x4 bekötést. És fogalma nincs a léptetőmotor működéséről.  
Előbb végezzél kísérleteket, és utána nézz hülyének, ha nem jót mondtam.  

De, tudod mit. Sutba dobom a sokévi tapasztalatomat. Igazatok van.  

Kérem a moderátort, a témában tett hozzászólásaimat törölje. Nehogy valaki komolyan vegye a hülyeségeimet.

000000000

Egyébként, nagyon sajnálom, hogy a nem hozzáértésedet, így megvillogtattad.

Mégegyszer hangsúlyozom, unipolárisra készített, 6 kivezetéses motor, középkivezetéseinek kihagyásáról beszéltünk.
A maradék négy vezetékkel akarjátok bipolárba hajtani.
Tessék kipróbálni.

Kérlek, a második linkedet töröljed, mert az csak séma. És, teljesen félrevezető.  
Több fontos, és lényeges információ hiányzik róla.  

Az első linkedről is, pont az itt tárgyalt résznél, hiányoznak a bekötés lényeges információi. Tehát ez se ad eligazítást, a nem hozzáértőknek, éppen ebben a témában.  
De arra alkalmas, ahogy mondani szokták, „A hülye okoskodni tudjon”.  

Meg kell tanulni olvasni a rajzot!  
Na, azután minősíts engem.  

sanyi84

Nem értem már miől beszéltek
 Írtam a kékre cikket a léptető motorok bipoláris párhuzamoa üzembe átkötéséröl meg ismeretlen 8 kivezetéses motor bekötéséről méréséről. Akinek a bekötések rajzai hiànyoznak az màshol keresse de a kötözés logikàja le van írva. Ellenőrzés a fàzisonkénti 2 (4) tekercs helyes bekötéséről egy dmm meg egy fúró segítségével lehetséges.

r5y7cufaj

Lenne meg vkinek vmi otlete, hogy mi lehet a gond a vezerlommel?

r5y7cufaj

Na most lebuktam.... kukuc=almacsutka :)

000000000

Jól van, te lerágott alma:))

Nem válaszoltál a kérdésemre?

„Mach3-ban kéziben nem reagál.”  

És, szoftverből működnek a motorok?  

000000000

"Írtam a kékre cikket"

Az jó! [#nemtudom][#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]

000000000

Bocs, rosszul szólítottalak meg.

Helyesen így hangzik:

Te, lerágott alma kukuc:))

besirkyjh

Lassan éjszakai ügyeletet kel tartani :))

Az 5 vezetékes léptetök kivételével , megbontás nélkül , minden léptetö köthetö bipol és unipoláris modban .

Amiröl Te beszélsz az a 6 vezetékes párhuzamos terkecskötés , az nem fog menni csak ha szétbontod a tekercseket ahogy irtad .
A 6 vezetékes gyári kötés fél tekercses és soros üzemben simán köthetö bipoláris vezérlökre !A bekötésektöl függöen változnak a motor paraméterei pl : nyomaték , max elérhetö fordulat stb ,és áram igénye .

Nagyon elkanyarodtatok az eredeti kérdéstöl !!

000000000

"Az 5 vezetékes léptetök kivételével , megbontás nélkül , minden léptetö köthetö bipol és unipoláris modban."
Sajnos ez nem igaz. A 4 vezetékes nem köthető be unipolárisba.