Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Bipoláris motor vezérlés

Indította rty42, 2024 május 27, 11:05

Előző téma - Következő téma

jani300

Ha csak egy egy fél tekercset kötök be helyesen tudomásommal igen . A párhuzamos bekötéshez természetesen át kell kötni .  De most azért belezavarodtan picit .

robokacsa

bár most nézem ez nem MSD vezérlő, (csak nincs akkora különbség....)

robokacsa

ez a motorbekötés, ha így csináltad teljesen jó.

000000000

Mindent félreértesz:))
Vagy, ha úgy jobban tetszik, semmit nem értesz:))

Mivel, ott 8 vezetékes motort kötnek különböző vezérléshez..
De, a hat vezetékes unipoláris motor marad, akárhogy kötözöd kívül.

Azt figyeld meg a rajzokon, ha van ki kör a vezetéken, az a motoron kívüli vezeték, ami kívül esik.  
De, ha nincs kis kör, akkor az motoron belüli vezetéket, és összekötést jelöl.

robokacsa

írnál róla pár mondatban, hogy miért is nem jó a 6 vezetékes bipoláris vezérléssel?
én megesküdtem volna rá, mint jani 300 is említi, hogy sima soros kötés.

jani300

Értek én mindent :) Legfeljebb az unipoláris működést értettem eddig félre . De légyszi nézd meg "kukuc" secm266 linkjének mondjuk kilences ábráját  ,és a bekötés színeit , áramirányait .
De alszom még rá egyet :)

000000000

Azért nem jó, mivel a tekercsek ki, és bemenetei nem jól vannak a bipoláris vezérléshez.  
Ezért kell szétszedni, átkötni, és kimérni, meghatározni.
Különben ellen dolgoznak a tekercsek. És nem megy, csak a füst ki a vezérlőből.  

Fél tekercsben talán menne. De, fél motorod lesz. És sok, hátrányod. Akkor meg minek.
Olvass utána a féltekercses üzemnek. Például, a Klavio lapján.

t5kzsyyvh

000000000

„Értek én mindent :)

Csak, nehogy, úgy maradj, mint a vadgalamb a fészekrakással:)).

Javaslom, olvasd át még 5 xör amit lentebb a 465 ben írtam. Egyre lassabban. És próbáld kihámozni a lényegét.  
Ha, nem megy. Akkor leírom kicsit másképp:))

Én, azért fordított esetben, ha ennyi gépet építettél volna. És ennyi motort, vezérlőtt, bekötöttél volna, mint én.
Akkor nagyobb bizalommal lennék az információd iránt.  

000000000

Nem, ők se nem tévednek.  
De te, igen.
Pont úgy, mint a Jani.

Akkor, mégegyszer beidézem a lentebbi magamat.

Mivel, ott 8 vezetékes motort kötnek különböző vezérléshez..  

Azt figyeld meg a rajzokon, ha van kis kör a vezetéken, az a motoron kívüli vezeték, ami kívül esik.

De, ha nincs kis kör, akkor az motoron belüli vezetéket, és összekötést jelöl.  

000000000

Aludj jól!
És, álmodj arról, mi a különbség, az áram irány, és a tekercs irány között.

t5kzsyyvh

most beszeljunk csak a hat vezetekesrol.
a doksi szerint (amit ideztem) a 6 vezetekes unipolaris kozepso labait kihagyva bipolarisan vezerelhetjuk.
te kerek perec kijelentetted, hogy "De, a hat vezetékes unipoláris motor marad, akárhogy kötözöd kívül."

szoval valaki teved.

jani300

Cnc gépet nem építettem . Steppert egy unipolárist átkötöttem párhuzamos bipolárisra .Vezérlőm van néhány , de még nem szántam rá magam a próbára .  Nem keveset olvastam eddig , kezd derengeni :)
Egyébként érdeklődtem csak , mert kevés a tudásom a témában , valóban . Azt írtam amit a bekötési rajzokból látok , gondolok .[#integet2]

jani300

Az áram irány és a tekercs irány viszont nekem azért hazai pálya .

000000000

Aki téved, az te vagy. Amint már írtam.  
Ráadásul azt, amit eddig írtam, azt se értelmezted.

Mégegyszer beidézem magam.

Azért nem jó, mivel a tekercsek ki, és bemenetei nem jól vannak a bipoláris vezérléshez.  
Ezért kell szétszedni, átkötni, és kimérni, meghatározni.  
Különben ellen dolgoznak a tekercsek. És nem megy, csak a füst ki a vezérlőből.

Tehát, unipoláris kötésben maradva ellen dolgoznak a tekercsek.  
Nem csak nézni kell a rajzot, hanem érteni is.:))