Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Most már kicsit én is lökött lettem.
750 mm/min ez egy kicsi sebesség direkt hajtásban, és azt hittem ez léptecses vezérlés.
Szervóhoz nem értek (még)!

Szedlay Pál

Direkt hajtás

s7manbs8

Jó, de akkor az orsó milyen emelkedésű, az össz áttételre gondoltam. ?

Szedlay Pál

8x2mm-es, de mi köze van ennek a Mach3 program futásához? Most itt nem az a kérdés, hogy milyen a mechanika, hanem az, hogy az állandó leállások mellett is gyorsabban fut le a program mintha folyamatosan menne.

Szedlay Pál

Nem ez egy új, de egy új koncepció alpján és ugyan ott készítik. Nekem sem tudásom, sem gránit derékszögem és hasonló adottságaim nincsenek( de ez pénzzel pótolható( rezsi órabér))

D.Laci

Nekem 25KHz-en 25.38386592G-s gyorsulást ir...

D.Laci

A számitógép frekvencia 25KHz  
A motor tuningba a beállítás  
Step/mm 20  
Gyorsulás 9800mm/s2  
Max seb. 750mm/min  
LookaHead 20

Constant Velocity 5:00 min
Exact Stop 5:05 min

000000000

Egy webkamerát szeretnék felszerelni a gépemre. Készítettem egy kis tartót egy optikával kombinálva. A mach3 kamera plugin ezt kezeli, egy keresztet rak a kamera képére ezzel úgy látom egész pontosan be lehet állítani a tengelyeket a kívánt pozícióba. Egy kis segítségre lenne szükségem. Meg lehet azt oldani, hogy a kamerával ami a marómotor mellé van felszerelve odaállok a kívánt pozícióra, ott megnyomok egy a mach3 felületére elhelyezett gombot, és ő elmegy x-y irányban annyit amennyit ahhoz kell, hogy a maró tengelyében legyen aztán lenullázza a tengelyek helyzetét?
http://www.lasermachines.eu/w1.jpg" border=0>http://www.lasermachines.eu/w2.jpg" border=0>http://www.lasermachines.eu/w3.jpg" border=0>

D.Laci

Írj hozzá egy makrót, vagy deffiniáld szerszámként.

000000000

Ott tartok, hogy a mach3 screen szerkesztőben egy gombnak írtam scriptet: Code" g0 x50 y50"
Eddíg ez jó, már csak azt nem tudom mit írjak a következő sorba, hogy az X és az Y legyen nulla.

000000000

A Mach3-at sajnos nem ismerem, de általában úgy gondolom az a módszer, hogy először kiméred a szálkereszt és a marótengely közötti xy ofszetet úgy hogy a marótengelyt veszed nullának. Ezután beállsz a kereszttel a cél fölé, majd ezt az ofszet értéket beírod aktuális pozíciónak. Ezután beállsz nullába.

000000000

Természetesen ezt fogom tenni, arra szeretnék írni egy gombot, hogy ne kelljen minden alkalommal beírni az ofszetet.

Rinaldo

A "Ref All Home" gomb dolgait nézd meg képernyő szerkesztővel. Az nullázza az aktiv tengelyeket.
Írd át ha lehet csak X és Y -ra, vagy készíts egy új gombot annak a mintályára.
Ehez úgy kell elhelyezned azt a kívánt pozíciót hogy amikor a kamera rááll a főorsó szimetria tengelye legyen fizikailag nullán és kész.

f35ezvjs

Szia ez piszok jó ötlet!! Kíváncsi leszek a végeredményre[#wow1]

Kádár Ferenc

Én egy laser pointer-t használok poziciófelvételre nyák gravírozáskor.
Ehhez két gombot meg egy LED-et definiáltam a MACH3 képrnyőre. Egy egyik gomb a lasert a maró poziciójába viszi a másik pedig vissza. A LED akkor világít, amikor a laser pozicióba van. A LED nem csak vizuális jelzés miatt kell, hanem azért hogy a két script tudjon az aktuális állapotról. Ennek felhasználásával nem fordulhat elő, hogy valamelyik nyomógomb kétszer történő lenyomása esetén duplán offszeteli a poziciót.
Nagyon FONTOS, hogy ha a MACH3-ban a koordináta korrekció nem 0-fokos akkor csak a X0 Y0 pozicióban szabad átváltani a gombokkal, mert a szögelfodulást a két script nem korrigálja!

A SLEEP utasítás a script-ben szükséges, különben baromságokat csinál a program.

'Laser pzicióba állítás
If GetUserLED(1500)=1 Then End
x = GETOEMDRO(800)
y = GETOEMDRO(801)
z = GETOEMDRO(802)
xx = x - 40.8859
yy = y - 42.0109
SetOEMDRO(800, xx )
SetOEMDRO(801, yy )
sleep 100
code "G00 X" &  x & "Y" & y
SetUserLED(1500,1)