Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

tfpk6pks3

Nem. Pontosan az a baj, hogy az AC mindent egyenesekből rak össze. Gondold el, hogy akár egy egyenes raszteren is megáll akár 50szer is. Szétrázza a gépet. Ha meg leveszed a gyorsulást akkor meg megőszülsz, mire egyetlen csíkot is megcsinál. Egyébként, nem vettem észre,hogy bármit is "gyengébben " csinálna, de szép folyamatossá válik a mozgása. A normális méretezett programokat, amiben már ívek is vannak, ugyanolyan szépen, hiba nélkül megcsinálja.

f35ezvjs

Miben van konvertálva mielőtt a Mach 3 ba betőltöd.

Szedlay Pál

Aki A-t mond mondjon B-t is.
Mindenki kipróbálhatja.
Itt a fájl.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/2es_maro_teteje.tap

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/2es_maro_teteje.tap" TARGET=_fnew>Próba fájl
A számitógép frekvencia 65KHz
A motor tuningba a beállítás
Step/mm 20
Gyorsulás 9800mm/s2
Max seb. 750mm/min

a general configba exakt stop beállítás majd a Mach újra indítása és fájl futtatása nem szimulációban hanem valós időben.
Utána folyamatos beállítás a generál configban, újra indítás és futtatás valós időben. És láss csodát az exakt stop beállítás rövidebb időalatt csinálja meg,
Miért?????????

Egyújabbgépépítő

Szia!

A LookaHead legalább 200 legyen.

Szedlay Pál

Ok megpróbálom úgy is a tesztet.

Szedlay Pál

Ha lúd, legyen kövér. Én 300-ra állítottam és az eredmény 4:39  5:00 az exakt stop javára,  még mindig. De miért????? Abszolút nem logikus. Miért lassabb??

svejk

Kicsit más kérdés..A Te mechanikád bírja is ezt a majdnem 1G-s gyorsulást?

Szedlay Pál

Nem tudom még, de most építem( hisz a hobbysta kisérletezik) szerintem a beépített alkatrészek minősége és a váz merevsége megengedi, Tibor45 a dinamikát kiszámolta szerinte rendben. A mechanika meg majd kiderül)

svejk

Értem...
Ez még mindig az a bizonyos régi gép amit abban a komoly forgácsolóműhelyben készítettek?

000000000

Nem kicsi így ennek a próba gépnek a felbontása (0,05 mm)?
Általában 100 ill. 200/mm felbontást használunk.  
Vagy ez egy faipari gép lesz?

Szedlay Pál

Ja és egy kicsit offolom a topikot, de mentségére legyen mondva ebben a konstrukcióban direkt hajtást javasolt áttétel nélkül, tehát nem áttétel függő!!!!!

Szedlay Pál

Nem faipari gép! De mivel a Mach3 szoftveresen nem tud többet, én pedig egy GALIL kártyát ( DMC-1856)használok  hardveresen és ezt a beállítást amit a kártyával el tudok érni, itt nem biztos, hogy sokan tudnák tesztelni, ezért maradtam ezeknél a paramétereknél.

000000000

Na ez nekem magas, hogy a Mach3 miért nem tud nálad nagyobb felbontást lekezelni?

Szedlay Pál

Lehet, hogy lökött vagyok de, szeretném elérni az 1G-s gyorsulást. A szervo hajtás tudna ennél többet is de a mechanika, azt kétlem. Írd meg légyszíves milyen beállításokkal teszteljem a Macht szoftveresen amikor még tudja az 1G-t. Milyen felbontással?
Köszönöm.

s7manbs8

Mennyi az áttételed ?