Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Ez csak most jelentkezett vagy régebben is volt vele probléma? Ez az a nagy marógép?vagy egy új?
Ha egy régebbi gépen nem változtattál semmit és most lépést veszt gyorsításnál akkor én mechanikai problémára gondolok

f35ezvjs

mint ahogy írtam a lassü sebességnél nincs ez a jelenség ez a régi kisgépem.
Nézd meg a honlapomon felvan téve ez az alkazrész amiből több ezerdb kell csinálni.
aminta utáni marások ott megtalálod

000000000

Üdv!
Milyen sebességet jelent a Mach3 Diagnostics ablakban a Blended spd?

Futtatás közben a Feed rate és a Unit/min miért bnem egyezik?

000000000

Mach3 indítása után a következő üzenet jelenik meg a Status sorban:
"No shuttle detected of type selected"
Mit hiányol?

s7manbs8

Mach3-ban a kézi mozgatáshoz mit kell beállítani ? Nem akar megnyikkanni, a Hot key-eket már beállítotam. Mit kell még ? Képernyőn sem mozdul az aktuális pozíció .

may47wb

E-stop? [#lookaround]

279nwbpsa

Katt. az operátor fülre,aztán pipáld ki a controll offline-t.

s7manbs8

Köszi, közben már rá is jöttem, a Step Dir pinek még nem voltak kiosztva, most raktam csak fel tegnap este. Most pörgetném a motort mikrolépéssel.

s7manbs8

Köszönöm, már megvan , volt több oka is.

f35ezvjs

Nézd meg a beállításokat a honlapon fent van ezzel nagyon jól működik nálam. Így több billentyűt is tudok használni.

000000000

Ilyet már látott valaki? Van egy file, amit többször is kimarattam már. Egyszercsak leállt a Mach3 ezzel a hibával:
"Radius to end of arc differs from radius to startline"
Hiába nyomkodtam bármit, nem volt hajlandó továbbmenni. Kiléptem a Mach3-ból, újraindítottam, innentől újra működött ugyanaz a maróprogram, akárhányszor futtatva.

s7manbs8

Csak nem valami kerekítési hiba ...

000000000

Nem lehet hogy átállítottad a körívek definiálási módját (abs/rel)?

besirkyjh

Szia  

Ha töbször megcsináltad már és az ujra inditás használt akkor valoszinü hogy a g code töltödött rosszul vagy azt a sort nemtudta kiolvasni .Elöfordul ez mással is ( nagyon ritkán ) .Olyan hülyeséget ir hogy szerkesztés nélkül csak a program tud ilyet csinálni véletlenül .

[#integet2]

000000000

Ez egy szériamunka volt, ugyanazzal a betöltéssel martam előtte is már, és nem állítgattam semmit.
Mindegy, biztos valamiért egy kis bug-ra futott a program.