Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Mi okozhatja azt hogy a G28.1 (tengelyek referenciálása)nem működik a Mach3Turn -ben, csak a manual képernyő set home gombjaival tudok referenciálni!pontosabban az MDI-be ha beírom semmi, ha megnyitok egy Gkódot és beírom a végére M30 előtt semmi!

tfpk6pks3

Igen, láttunk már ilyet.
Ezt a hibát az okozza (többek között) hogy betöltéskor nem áll x-y 0-án. Ilyenkor nullázni kell, majd újrarajzolás (vagy töltés)

000000000

besirkyjh

Szia  

Szerintem ez a Mach2-3 , csak valami honositás és persze mivel uj ezért drágább is mint a Mach .
Lehet hogy tévedek de vannak más pédák is ilyesmire .Csicsa micsa uj képernyö ( régi vagy még az sem program ).
[#fejvakaras][#confused]

me3ua0a6

Valaki mesélte, hogy ő talált egy olyan mach3 verziót, amiben tök jól mutatja a 4 tengelyt ahogy forog/forgatja. Tehát grafikusan is.
Ez nagy számnak minősül?

besirkyjh

Szia  

Van saját szerkesztöje ha az tudja akkor nem nagy szám .

Probáltam és csináltam uj képernyöt meg gombokat meg hu de szépet csak a végén annyira megterhelte a procit hogy elkezdett akadni a gép .

s7manbs8

A sok csicsa-micsa.

besirkyjh

Ja
Egy probát megért .Igy megvagyok nyugodva.

s7manbs8

Csak venni kell karácsonyra egy nagyobb PC-t. [#circling][#circling]

tfpk6pks3

Ez nem egy külön program, hanem egy screen (képernyő felület) a Mach3-hoz. Az R3.041 verzió fölött lehet installálni.
Támogatja az érintőképernyőt, lehet jelszavas védelmet beállítani, a diagnosztikára és többféle képernyőfelbontással is megy (640x480-tól). Meg még pár csicsa.

besirkyjh

Szia Ijász

Használod ? Megéri vele foglalkozni ,Nálam ott megállt a dolog hogy csináltam vele egy teljesen uj képernyöt és azt használtam egy darabig .Tudod , csak a csicsa maradt , de utánna vissza tettem az eredeti képet .
Csak a garfikai résszel foglalkoztam ( alap kép, gombok , dro  stb ) .Ennek igy nemsok értelme , biztosan sokkal többet tud csak én nem ismerem .

[#confused][#integet2]

KoLa

Ma sokmindent akartam esztergálni de egész délelőtt az egérrel szívtam állandóan lefagy a cursor és attól kezdve nem lehet mit kezdeni a géppel csak ha kikapcsolom áramtalanítom és újból bekapcsolom! A max 1.5 óra volt amit kibírt. pedig 3 egeret is kipróbáltam - tud valaki segíteni? az XP-t 2 hete telepítettem eddig jól működött!

D.Laci

Ne használj egeret! :)

000000000

Cseréld ki a PS2-est USB-re. Vagy fordítva.[#nemtudom]

tfpk6pks3

Szia!
Nem használom. Én a screen editorral igazítottam amennyire szükségem volt az egyik Hobby cnc verzión, azt használom, meg az alap képernyőt szeretem. Érintőképernyőm, meg nincs, minek szórakozzak vele, mikor amik vannak, már jól muzsikálnak.