Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

És angol képernyőt használsz? Nekem nagyon jól bejött a Magi-féle H2-es felület, minden rajta van, amire szükségem van.

0gbwyh99

Ez szerintem nem egér baj lesz ! Van vezeték nélküli internet kártya abban a számítógépben ? Amikor lefagy , be van kapcsolva a hálózati kapcsolat ? Én szívtam így egy D-link kártyával .

Miki2

Beállítások->Szerszámút beállítások->Rotations->A forgatás engedélyezése
Ha a rádiógombok közül az X van kijelölve, az X tengelyvonala mentén forgat.
Egy öreg Walter szerszámélező CNC átalakításánál alkalmaztam.
Mit mondjak...látványos.

KoLa

Ez jó ötlet[#taps][#taps][#taps][#worship]délután amit lehetett a billentyűzetről kapcsoltam és az egér beállításainál közepesre vettem a gyorsaságot, utána bírta végig!

KoLa

Próbáltam mindkettőt és még egy rádiósat is nem az volt a baj!

KoLa

Nincs benne semmi csak a videókártya és a vinyó na meg dvd író!
programok sincsenek rá telepítve a Mash3 és a TotalCommanderen kívül

000000000

VGA gyorsítás jó ? Ha baj van vele akkor annyira lefogja a procit, hogy minden akad.

KoLa

Én már többször is bizonyítottam hogy hiányosak az ismereteim a számítástechnikában - most megint-hol kell ezt állítani és mennyire?

000000000

Ha új telepítés, mindig elsőnek rakd fel az alaplapi drivereket, majd a videokártya drivert. Az eszközkezelőben ellenőrizd, hogy nincs-e sárga kérdőjeles eszköz. Ha van, annak is rakd fel a driverét. Ha minden OK és mindig gond van, (bár ha korábban nem volt akkor most se kellene) a videókártya beállításoknál egy csúszkával több lépésben vissza lehet venni a hardveres gyorsítást. Ez ugyan nem célszerű általában, hisz épp az a cél hogy minél kevésbé terhelje a procit a megjelenítés, de ideiglenesen ( új VGA kártyáig ) segíthet.

KoLa

OK köszi![#wave]

Szedlay Pál

Sziasztok!

Egy érdekességre lettem figyelmes a mai nap.
Ha lefuttatok egy 6200 soros G kódot a Machban exakt stopp beállítással 4:56 alatt csinálja meg,
Ha pedig constant velocity módban akkor 6:10 alatt.
Na ennek mi lehet az oka?

besirkyjh

Szia Bodi  

Igen Angol a felületem és nem variáltam vele semmit miota fent van . A 2.042-t használom  az 1.09*** Lazy val .

Meg várom hogy a Sanzi mit tud csinálni a magyaritással és ha ok akkor azt fogom használni .

Valakinek van már tapasztalata a magyaritással ( Sanzi féle Mach3 ) .

Ijász : Pontosan igy vagyok vele én is ha megy akkor nem bojgatom .

[#awink]

tfpk6pks3

Ennek az az  oka, hogy nem pontos a Mach saccolója. Az exakt stoppot egyébként nem ajánlom, mert ArtCam G-kóddal szétszedi a géped... (az AC csak egyenes szakaszokkal dolgozik)

svejk

Nem fordítva?
Exact stop-nál minden sor végén teljesen lelassít 0-ra a motortuningban beállított gyorsulási érték szerint.
Constant velocity-nél pedig próbálja a sebességet tartani, de ennek az az ára lehet hogy egyes sarkokat nagyvonalúan lekerekít.
Főleg nagy sebesség és gyorsulásoknál.
Sajnos magyar nyelvű részletes leírás még tudtommal nem született e funkciókról.
A setup-ban elvileg a szög értékét is be lehet állítani ami alatt ne vegye figyelembe a constant velocity-t.

000000000

szia
azt nézd meg hogy a bilentyüzet és az egér ps2 csatija nincs e felcserélve ha ps2 mintketö!
nálam máskor ezért fagyot az xp!