Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Erröl lemaradtam. (3946)
Az a megoldás hogy az M3 kódot nem használod hanem csinálsz egy új M kódot pl:M7.
Aztán a VB editorban megszerkeszted és hozzárendelsz egy plusz kimenetet.

VViktor

Zoltán Egy IRZL34es fet kapna jelet a nyomtató portról és azt nyitná ami meg adná a 1 Voltot ami menne a relére.

VViktor

Pál ha tudnám hogy kell nem kérdeztem volna :D Ezért is írtam le a jelenlegi kódokat talán úgy könnyebb  nektek a segítségadás.

000000000

Megvan a megoldás !  
Ha érdekel akkor irj egy mailt aztán magánba megbeszéljük  

VViktor

Ment a Pm És én is megyek sajna :( Sziasztok mára :)

yuagaci9g

Most direkt kiprobaltam, Mozzilla, forum frissites percenkent, Luxfunk Radio Online, ;  
http://1001radio.blogter.hu/275902/luxfunk_radio_online" TARGET=_fnew>bombol  a funky
Sorozatlyuk furas Mach 3-al, Compaq 760MHz proci.
560M ram, Semmi gond.[#wave],  megy az!
(Azert igenytelen munkan probaljatok ki!)

ra8nsmk6w

Ilyenkor átirom a jegyzettömbe a G2-G3 vagy forditva G3-G2

000000000

VB Script Editort kell megynyitni A mach3ban az operator menü alatt és ebben tudod szerkezteni az M kódokat PL igy :
M3 ActivateSignal(OUTPUT1) ez bekapcsolja az egyik relét
M4 ActivateSignal(OUTPUT2) ez bekapcsolja az másik relét

M5 DeActivateSignal(OUTPUT1) ez kikapcsolja mindketőt
   DeActivateSignal(OUTPUT2)  
Miután igy megszerkeztetted az M kódokat külön külön a Config menü alatt a port and pins-ben az output signal-nál hozzá kell renedelni  az output 1 és 2-hez az adott portot és kimenetetet.
Röviden ennyi. [#wilting]

x4rhew5r3

Van valakinek EdgeCamhez mach postprocesszora?
A 4. tengely forgatóhoz lenne. Ha nincs ilyen, de van bármi mach postproci, akkor annak a forrása is jó lenne. Abból könnyebb kifaragni a 4. tengelyt és nem kellene 0-ról indulni.

000000000

Szia! Itt van pár fajta, az egyik tud fúrni, de a kőrinterpolációval van gondja a másik meg fordítva. Próbáltam, de nekem nem sikerült tökéletesíteni.http://www.lasermachines.eu/edgm.rar" TARGET=_fnew>Edgecam_mach3

VViktor

Feladom. Egyszerűen nem tudom hova kell bekötni a reléket hogy működjön is :( Valaki árulja el hogy hogyan kell beforrasztani melyik lábakra? És hogy hol tudom megnézni melyik lábak aktívak?

Miki2

Ha még nem késő magánban elküldtem.

besirkyjh

Szia Viktor

Kicsit konkrétabban .Olvasom visszafelé de ott nincs szo reléröl és bekötésröl .

[#fejvakaras]

Miki2

Szia Viktor !
Szerintem közvetlenül az LPT port kivezetése nem alkalmas relé meghajtására. Minden képp kell hozzá egy illesztő áramkör.
Én a Magi féle P2B I/O kártyát használom.
Komplett, teljes értékü megoldás a ki, és bemeneti jelek illesztésére.

VViktor

Sziasztok köszönöm a segítő szándékot.Úgy tűnik már megoldódott a dolog.Valóban nem volt szó reléről eddig de már arra is kellet gondolnom kínomban :S De valóban nem jó mert a lpt nem tud akkora ampert leadni ami teljesen behúzza :D Így marad az irlz34n fet :D