Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

HJózsi

Nagyon szép munka, abszolút hiánypótló! Talán még angolra is érdemes lenne átfordítani és felajánlani  Atrcsoftéknak ...

besirkyjh

Most hogy átolvastam az irásod szerintem simán meglehet hivni egy alprogramot amiben levan irva hogy melyik tengely hova menjen és ott mit csináljon .Az M6 azt hiszem ez a cserélö de csak kéziben dolgozoik ( Magyarul meg áll ott ahol van és kiemel és vár ( startra ) .

Ok . Folytasd az érdekesebb most

[#confused][#awink]

SquirrelTech

General configban, bal oldalt át van kapcsolva, hogy mit csináljon a mach a szerszámcsere esetén? Három lehetőséget kínál fel. Nálad az AutoTool Changer kell bejelölve legyen.

SquirrelTech

Valahogy így:
http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/Mach3doksik/ATC.jpg" border=0>

SquirrelTech

Köszi, de az angol fordításra én már nem vállalkoznék. Volt munka ezzel az 5 oldallal is elég. :)
Amúgy összefoglalóval (mach3 vonatkozásban) tényleg nem találkoztam még én sem. Fórumokon be-be böknek egy-egy mintapéldát, ha ilyen kérdés van, de azokat sem kevés idő összeszedegetni.
És kicsit talán ironukus, de az ingyenes TurboCNC leírása jóval kimerítőbb...

s7manbs8

Azt nevezik tudásnak, amikor valaki így össze tudja szedni, foglalni a dolgokat és még érti is, amit csinál.

Van olyan ember, aki egy tál rizsért megír neked egy komplett CNC vezérlést is hidd el, vagy iszonyat pénzért más töredékét sem csinálja meg, kinek milyenek a belső és külső kényszerei. Ha megnézed pl. szoftver író bérmunka oldalakon, pár dollárokért hihetetlen mit meg nem csinálnak. Pedig amatőrök ilyesmire nem is képesek.

j3rx6bsjd

Nagyon profi munka és jól érthető.
Még annyit hozzátennék sagítségként,hogy a furatraszternál ha valamelyik fúróciklust használjuk,akkor egy alprogram elhagyhato,mert egy irányba képes ismételni az "L" használatával.Inkremens módban "G81 X10 Z-3 L10"
10 db furatot eredményez egymástól 10mm távolságra,ezt már elég egy alprogrammal léptetni Y irányban és máris kész a háló.
Ez csak a fúróciklusokra igaz.

nyiszi

Sziasztok!
Tudja valaki,hogy hol lehet találni
 Screen Designer4-1.5-nél frissebb verziót?

000000000

garatulálok,és várjuk a folytatást!!!!:)))

SquirrelTech

Köszönöm mindenkinek! Dolgozom a folytatáson.
Lakatos, átnézem majd és bővítem azt a részt a G81 változattal.
És minden más egyéb észrevételt, javaslatot szívesen látok. :)

nyiszi

Üdv az Uraknak.

Nem tudja valaki,hogy melyik Mach verzióban van olyan képernyő a mi csak DRO-ként működik?
Csak lineáris enkódert akarok rárakni mérésre.

bmejdz9nu

Egyébként közbe lesegetem a Mach magyar gépkönyvét... Hát elég elavult...  
Az angol is csak egy lehelettel frissebb...

Állítólag a németek mindig "frisset" adnak a (a megvett!) Machhoz... persze van pofájuk 250 Eurót kérni egy Machért! ... persze egy "spéci" németes felülettel adják... ami bevallom közelebb áll a lelkivilágomhoz nekem is...

Nem tud valaki egy német (azaz friss) leírásról?

http://ebay.bzt-cnc.de/Datenblatt_Mach3_BZT_V104.pdf" TARGET=_fnew>Ilyen a BZT féle Mach :) PDF. ... jó pénzért :)

s7manbs8

Nem rossz, átlátható, nem túlbonyolított, értik a dolgukat. [#eljen]

bmejdz9nu

http://www.cnc-steuerung.com/katalog/CNC-Artikel/Software/Maschinensteuerung/Mach3-Software-945.html" TARGET=_fnew>www.cnc-steuerung.com (DE) 299 Euro :) Itt van valami demo és gépkönyv... de szerintem a standart... eredeti....

s7manbs8

Azok a Smooth stepper kártyák elég mutatósak, látom még van ahol Made In Germany felirat is van, nem Made in EU.[#circling][#circling]