Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

bmejdz9nu

Full kellene mennie... akkor lenne jó :) Tökéletes... a német...
Az "eredeti angolos nyersanyag" azaz Mach3 biztos jó magja van... de ahogy dokumentálva van az még a röhely szintjét sem éri el :)

KoLa

Üdv Nyiszi!
Köszi a linket , már letöltöttem de itt nem találok választ a kérdésre, - ha valami velocity az miért befolyásolja a léptetés mértékét????

Rinaldo

Értelek én...de azért a német tökéletesség, precizitás sem a régi már... olyan mint a magyar foci, egyszer volt hol nem volt talán igazsem volt..
Dokumentálás?!Canadában szerintem igen csak hátradőltek a fejlesztők jó ideje... és úgy is maradtak.[#confused]

bmejdz9nu

Egyenlőre még ők gyártják a Mercedes-t :) :) :)

A jóval nagyobb Kína! Csak ebben az évben exportált többet mint a Németek... Ez egy érdekes adat... mert csak 80 millióan vannak...:)
De persze fél hülék... de valaki(k) biztos tud(nak)... valamit... ne kérdez mit és kik... én sem tudom :) De a világelsők (majdnem) exportban...

A Mach fejlesztői... ahogy írod... valami nem oké arrafelé.... kb. mióta az a bizonyos befektetési társulat megvette őket... pedig ez szomorú...

hlehel

Igen, megoldható. A Brain logikáknál kell keresgélni.

svejk

Talán még Ők rakják össze..már amelyiket...
Persze nem attól olyan amilyen a merci hogy ki rakja össze...

bmejdz9nu

Tudom... De előre már ne vágjál fel, hogy Kecskeméten (megint) jön a mi autónk :) Csak az A és B osztályt gyártják majd nálatok :)
Tudod ott kezdődik az igazi Merci amikor a csillag kiáll belőle :) és a hátsó kerekek vannak hajtva :) Ezeket még mindig "belföldön" gyártják, fejlesztik, marják CNC-vel :)

HJózsi

Menetvágás doksi Mach3 :

http://cnctar.hobbycnc.hu/HJozsi/Mach3/Mach3_Threading.pdf" TARGET=_fnew>Mach3_Threading.pdf

KoLa

Mire ezt kiszótárazom!!?[#eljen][#eljen][#eljen]

HJózsi

Kb a 4. 5. oldal után már csak ismétlődnek a szavak ... :DD

s7manbs8

Még hogy nincs dokumentálva a Mach ! Akkor ez mi....[#circling][#circling][#circling]

Jobb, mint egy kaland regényt olvasni, komolyan. [#wave]

bmejdz9nu

Töltsétek le a Mach programot és utána a gépkönyveket...
A leírások még valami régebbi Machhoz készültek... azóta szépen átrendezték a funkciókat...
Sajnos az egyes funkciók annyira nincsenek leírva, hogy ezáltal használhatatlanok... igen vannak... de csak elvi síkon.

Sajnos... több fórumtárssal is dumcsiztam, segítség gyanánt...nem akarok neveket írni...
Megmondom "kerek-perec" csalódott lettem... azt hittem alapvető funkciókat biztos mindenki ismeri a programban... de nem...

(abszolút alapok: ref felvétel, munkaterület figyelés, nulla pont és parkpozicó alkalmazása...stb... amit naponta használ az ember)

Megnéztem a német Mach-ot... Na az kicsit más! A program is és a leírás is.
Egyrészt a progit szép logikusan átrendezték valamint a gépkönyvet úgy írták, hogy láthatóan mindent ki is próbáltak benne! = Gyakorlatiasan használható...
De mivel annyira átgyúrták ezáltal az infók nem használhatóak az eredeti angolos Mach-ohoz.
Sőt ha jól nézem a németek ebbe a verzióba speciális dolgokat is beleintegráltak.
Pl. hasonló módon kezeli a szerszámcserét és a szerszámboxot mint a WinPC-NC... míg az eredeti csak makrókat tud meghívni azaz mindenkinek magának kell megírni a "programocskát", hogy pl. melyik szerszám merre és milyen hosszúsággal van... aztán jön a következő probléma a szerszámhosszmérőhöz való eljuttatás... stb..stb...

Tehát az szép dolog, hogy sokat tud... de mivel nincs normális módon dokumentálva... nem sokat ér vele a hobysta... ha csak nem feltaláló :)
Tehát tényleg "szórakoztató" a sok-sok lehetőség főleg ha sok pipa és gomb miatt az "egyszer már működött" aztán rejtélyes ok miatt aztán nem megy...:)

De a remény hal meg utoljára... vagy venni kell egy "rendesen" dokumentáltat pl. a németet... 299 Euroért...http://ebay.bzt-cnc.de/Datenblatt_Mach3_BZT_V104.pdf" TARGET=_fnew>Link.

bmejdz9nu

Aki tud németül... ez egy érdekesség... ingyenes... az angolra tölthető...Heidenhain-Screen... Már-már egészen logikus :)
http://www.cncecke.de/forum/showthread.php?t=29118" TARGET=_fnew>www.cncecke.de

http://www.cncecke.de/bilder/uploadFiles/16899_254_heidenhain1.jpg" border=0>

http://www.cncecke.de/bilder/uploadFiles/16899_254_heidenhain2.jpg" border=0>

http://www.cncecke.de/bilder/uploadFiles/16899_254_heidenhain3.jpg" border=0>

svejk

Jó hogy nem a múlt század elején éltél..
Nem lett volna Sopron a hűség városa :)
Mitől ez a labanc imádat?
Régebben erőltetted a winpcnc-t, most rájöttél hogy az kevés, most erőlteted ezt de csak a németül.
Nap mint nap elég sok fórumtárs használja ezt a "használhatatlan" Mach-ot.
Ami szerinted alap nélkülözhetetlen, más szerint lehet csak csicsa.
Ahogy téged zavar a mach hiányossága engem úgy zavar a német progi.
Inkább abbahagynám  ezt a hobby-t, mint hogy német nyelvű programot használjak.
Arról nem is beszélve hogy a hiányos angol doksi még mindig több, mint a részletes, de számomra teljesen érthetetlen német nyelvű.

bmejdz9nu

Az biztos, hogy semmi sem jó nekem :) Nekem aztán mindegy, hogy Németül vagy Angolul vagy Magyarul megy a progi ill. a leírás is mindegy...:)
Ha "rekord verseny sebesség" kell akkor a Mach jó... de napi használati értéke a WinPC-NC-nek nagyobb...
Már letöltögettem más progikat is... de azok sem különbek... azaz a nagy Ő nincs... :)

A WinPC-NC-ben most találtam egy hibát azaz egy nagyon zavaró dolgot... de lehet, hogy ez nem is hiba... csak bennem a hiba...
Már "végignyálaztam" a német fórumot de amit én hibának tartok azt senki más nem... Sőt Lewetz úr (WinPC) sem tartja annak...
Könyörgök neki most emailekben, hogy egy extrát vegyen ki a progiból nekem... a minimális start/stop indítási lehetőséget... ami léptetőnél király dolog... de szervónál visszaüt...
A Mach-ban ez soha sem volt benne... Csak WinPC-NC és CNCGraf tudja... (hüle németek :)