Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

nyiszi

Megvan.:)

20-on van.

nyiszi

Ezzel mit állítok?

Egyújabbgépépítő

Ennyi sorral gondolkozik előre a MACH.

nyiszi

Köszönöm szépen.

svejk

De igazi, valós pályakövetést csak így lehet végrehajtani...
A CV még ha picit is de csalás...

nyiszi

Szia István!

És olyankor miért nem lehet gyorsabbra tenni amennyire a gép bírná?

Egyújabbgépépítő

Azt gondolom a mi körülményeink mellet nem befolyásolja a végeredményt.
Nekem az a tapasztalatom hogy a legújabb MACH nagyon jól optimalizál, igaz cserébe erősseb gép kell.  

svejk

Ha egy valamilyen görbe marása a cél, mely G1 kódokból áll, akkor jó lehet a CV mert ekkor még segít is a görbét "görbíteni".
De ha mondjuk egy 40x40 mm-es négyszöget kell marni akkor csak az E.Stop ad valós eredményt.
Be lehet állítani Plazma módban hogy bizonyos szög alatt átkapcsoljon egyikből a másikba de szerintem ez a CV mód beállítás még messze nem tökéletes.
Legjobb ha G-kódból kapcsoljuk át a G61/64 kóddal a munkadarabnak megfelelően. Gondolom menet közben is átkapcsolható, vagyis ha van egy szakaszon egy amorf görbe akkor érdemes CV-ben marni de utána visszakapcsolni ExactStopra, hogy a sarkok ne kerekedjenek le.

svejk

Lehet...az biztos hogy 2 éve még nagyon látszott egy 40x40 mm-es négysög sarkánál a lekerekítés.

Egyújabbgépépítő

Ha te Írod a kódot akkor lehet hogy gond, habár szerintem akkor sem több a lekerekítés 0,1 mm-nél.
Ha sorjázol többet eltüntetsz.
Én lusta vagyok, CAM-el készítem a négyszöget is. Viszont a CAM „körbejárja” a sarkokat.
Nem kell sorjázni, egyéb hiba nem történik.

bmejdz9nu

Erről a Constans Velocity (állandó sebesség) ill. Exact stop (pontos megállás)... Jól fordítom? :)
Mi a hivatalos "Mach" álláspont? Mert ugye láthatóan "Exaktul" veszi be a kanyarokat ekkor... dehát a G1 Gcode nem ismer finom kanyart :)
Ha jól gondolom, ha így van...akkor a CV mód sokkal többet terheli a processzort... állandóan számolja a lekerekítéseket?  

Érdekes... Ha az angolt feltelepítem akkor a alapban Constans Velocity...
Ha a német Mach-ot feltelepítem akkor az alapban Exact Stop... Tehát nagyon nem értem...
Ezt is írja a német: CV = G64; ES = G61
A mechanikát és az egész folyamatot az Exact Stop-os üzem sokkal jobban terheli... azaz mintha többet dolgozna...

Ha a WinPC-NC működéséhez hasonlítom akkor a WinPC-NC Exact Stoppal működik...
A WinPC-ben van a setupban egy hasonló beállítási lehetőség:  
"Smoothing Out Contours" (angolul) Konturen Glatten Factor (németül) Konturok tompítása (magyarul) és még írhatnám 17 nyelven mit ír ki:) mértéke be állítható.

hyuekyh7a

Nekem mindig a folyamatos pályára van állítva, de a CV distance be van állítva 30 fokra, és ha ilyen vagy ennél nagyobb szögeltérés van akkor automatikusan exact stoppal dolgozik. még plazmánál is jó ahol egyböl látszik ha nem sarkos a vágás.

svejk

Tehát akkor ez a része jól működik.
Ott a plazma módnál még van vagy 3 beállítás, azok funkcióját tudod pontosan?
Esetedben ezt a 30 fokot ugye úgy kell érteni hogy az egyenestől ha 30 foknál jobban eltér valamelyik irányba akkor kapcsol át?

svejk

Vannak itt egyébként profi marósok, ők vajon használják ezt a két üzemmódot? Ismerik a marógépek a G61/64 kódot?

hyuekyh7a

Igen az egyenestől, melyik funkciókra gondolsz?
A THC min, max az működik az ív jó ,az is jól működik.