Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4va4kwi

Sziasztok!

Hogy lehet megcsinálni azt, hogy a munkadarabnak ne keljen párhuzamosnak lennie a tengelyekkel, hanem 3 pont megadásával korrigálja az eltérést.
Egy lángvágóról lenne szó.

guliver83

A kések rögzítése itt hogy lett megoldva azt nem értem.

s7manbs8

Tegnap megnéztem  Mach3-b ha beírok nagyobb gyorsulást, mint a csúszka, megy az is, akkorát ugrik a szervó, hogy ki is akadt a hibafigyelője ...

s7manbs8

Mellesleg, azt néztem meg közben, hogy a szervó motornak mekkora gyorsítást lehet adni anélkül, hogy  sárga jelzés ne villanjon be indításkor, lassításkor, így az derült ki, hogy 1000-2000 fordulat/s2  körül lehet gyorsítást beállítani, ott még a pályakövetés elég jó lehet. 4000-es fordulatra felgyorsítva. A többi az csak mese habbal, a szervó se képes a lehetetlenre.

000000000

A kések rá vannak csavarozva a mögötte lévő lapra ami a T horonyba csúszik bele.
A T nútba meg két hernyócsavar rögzíti, egyik a kést rögzítő lapban másik a tárban.

000000000

"így az derült ki, hogy 1000-2000 fordulat/s2 körül lehet gyorsítást beállítani"
De azt vedd figyelembe, hogy te fordulatot írsz és nem mm/s2
Ez például egy 5-10mm-es emelkedésű orsón nézve 5000-20000mm/s2 is lehet.

hje3wyntn

Sziasztok!
Tapasztalatotok szerint, melyik a megbízhatóbb vagy stabilabb rendszer a MACH3- hoz? XP vagy Win7?

guliver83

Én mindenképp az XP javaslom hozzá.
Aki az UC100 és az UC300-at használja azt nem tudom milyen rendszert használ hozzá.

8kakgh7c

Sziasztok !

MACH3 programban lehetőség van-e  arra hogy a FEED RATE funkciót egy potméterre kihozni.
Arra gondolok mint a nagy gépeken, ha beállítás van akkor akkor a feed rate -val levesszük minimális előtolásra és ez által láthatjuk hogy szerszám hogy közelíti meg a munkadarabot. Esetlegesen ha 0-ra levesszük akkor meg is áll.
Ez a funkció felülbírálja a programban beírt F -értéket..

A kérdésem az hogy ilyen lehetőség van-e a MACH3-ban.  
Ha igen akkor a megoldás is érdekelne hogyan.

Olvasgattam a leírását, de lehet hogy elsiklottam felette, ezért érdeklődöm itt !

Köszönöm  a lehetőséget.

svejk

Kell hozzá valamilyen hardver mindenképp.
Célszerűen UC300, azzal később is sok dolgot meg tudsz oldani.  
Ebben az esetben au UC300-on levő két analóg bem
enet közül az egyiket rákonfigurálhatod.
(nagyon egyszerűen, intaraktív módon)

De működhet más olcsóbb hardverekkel is, pl. valamilyen MODBUS-os panelen keresztül.

svejk

De azért nem lesz tökéletes, mivel az UC300 puffereli a jelet, így a poti tekerésének a hatása sajnos késik.
Úgy emlékszem a MODBUS-nál is van valamennyi késlekedés.

8kakgh7c

Szia !

Köszönöm a segítséget.  

De még azt megkérdem hogy melyik részen kell konfigolni. Mert nem igazán értem....
Analóg átalakítót megcsinálom az nem gond.

De mit Konfolok, és hol mire ....

svejk

Az UC300-at nem hiszem, hogy el tudod készíteni, MODBUS-osból talán van nyílt forráskódú.

AZ UC300-at ismerem ott a plugin feltelepítése után egy új config ablakban kell a be és kimeneteket a Mach3-hoz rendelni.

svejk

Persze tervezhetesz hozzá új, saját hardvert, de abban nem tudok segíteni.  

hje3wyntn