Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dc64yvu0a

Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni szóval az lenne a bénázásom tárgya hogy sehogy nem sikerül beállítanom Mach3-ban a lézer (tb6560 vezérlésen relé porton) kapcsolásának a várakozási idejét. Spindle setup -ban a General parameters fülön mindent nulláztam de még igy is hagy a match kb. 1 másodberces "felfutási" időt ez pedig soknak tűnik! Ha tudtok nekem igy a kevés infóból valami hasznos tanácsot adni az nagyon sokat segítene. Köszönöm előre is

4h2rzwpag

Sziasztok.  
Valakinek véletlenül nincs meg a Magi István leírása a mach3  2x2 tengelyes beallitasarol habvagohoz?

nv5firipz

Szia! Elvileg megvan. Küldj egy levelet és meglátjuk az kell-e neked.

4h2rzwpag

Szia!
Küldtem.
Köszönöm szépen.

ANTAL GÁBOR

Egy érdekes kérdés a hozzáértőknek .  
 A Configban 1 step = 1 unit  
A G kód :
#1=[160000/72]
g0 x [3*#1]  
m1
 A DRO  ban 8890 jelenik meg holott a kerekítés szabályai szerint 8889 nek kellene lenni  3*160000/72= 888.8888    Hány step megy ki ? 8889 vagy 8890? . ( Természetesen a step csak egész szám lehet )  Lehet egy másik beállításban 8889 lenne a kijelzett érték.   Pillanatnyilag nálam az utolsó jegy mindig páros. Hol lehet a DRO dolgait konfigurálni? ( kijelzett számjegyek, tizedes utáni értékek stb )  De az alapkérdés : 8890 step generálódik vagy 8889 ?  

ANTAL GÁBOR

A motor tuningban ...

Miki2

A DRO beállításait a képernyő szerkesztő programmal tudod módosítani.

Sanyi Bá

Mach3 program magyar felülettel (Profi21) 4 tengelyes változatba létezik, vagy be kell állítani valahol a negyedik tengelyt.

Miki2

Igen, létezik.
Én csináltam.

Miki2

Bocsénat, módosítottam a Magi István által készített képernyőfájlt.

Sanyi Bá

m3tnt597z

Sziasztok

Mach4-el van valakinek tapasztalata?
Érdemes próbálkozni vele / megvenni?

000000000

Igen, érdemes megvenni. Legalább mi is tudunk majd többet róla. Ha publikálod a tapasztalataidat.  

[#smile]

Béni

Gondold át, mielőtt megvennéd!
http://hobbycncart.com/forum/66-246-21154-16-1445327308" TARGET=_fnew>Egy tesztelő véleménye.

sasi

Válasz az „adok-veszek”-ből, © Jozs #28604 kérdésére.

Plugin segítségével Mach3 képes video kamerát kezelni, melynek képére méretezhető alakzatokat lehet felvenni, mint szákkereszt, négyszög, kör. Én a V3.02 VebCam Pugint használom.

Az adok-veszek topik #28577 hozzászólásomban említett kamera azért jól használható céljainkra, mert a nagyítását a feladathoz lehet állítani (pl. központ keresés, él keresés stb.).

Sajnos van egy nagy hibája is, az optika lötyög a CCD-hez képest, ezért a bemért pozíció elmozdulhat.

Ennek elkerülésére az alábbi fotón látható gyűrűvel vezettem meg a nagyítást állító tubusban. Ennek eredménye képen stabillá vált a kép leképezése, viszont így csökkent a maximális nagyítás mérték.  Ez nem jelent gondot, mert a gyakorlatban a kisebb nagyítás közelében célszerű használni.

Még tervezem /a pontosság növelése érdekében/ egy alumínium ház készítését az eredeti műanyag helyett.

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/kamera/IMG_20151027_170123-.jpg" border=0>

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/kamera/IMG_20151028_105507-.jpg" border=0>