Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Csak a profil nevével próbáltam először is, meg most is.

Azelőtt már kínomba próbáltam  .xml –lel is.

Így:
C:\Mach3\Mach3.exe /P Mach3Mill hab 2

Béni

A profil neve ne tartalmazzon szóközt!
Legyen pl. hab2!

000000000

Köszönöm mindenkinek aki segített!

,,,,,,,,,,,,,,,,,

Béni!
Külön köszönöm neked a hatékony segítséget, és a türelmet hozzám.  
Te, nem csak nagy tudású vagy, hanem át is tudod adni azt hatékonyan.
Elértem amit szerettem volna,
Köszönöm.  

[#taps] [#eljen]  

Motoros

Az egyedi gépprofil .xml fájltipusban tárolódik, tehát ezt valamiképpen hozzá kell rendelni a Mach.exe programindító fájlhoz és ez már nem csak annyi hogy dobok egy ikont az asztalra -ahogy láthattad Béni magyarázó képsoraiból.
Ezért mondtamm, hogy ne foglalkozz vele hanem használd a profilindító ikont. De a lényeg hogy megoldódott, kár erre több szót vesztegetni.

Motoros

Danibának ment a #14187-re

000000000

Misi!
Ez, már fájt!

000000000

Abban biztosan egyetértünk, hogy az előtolás, fordulatszám és a vágósebesség értékek ismerete, beállítása létfontosságú a forgácsolásban.
Éppen ezért kérdezném, hogy kell egy cnc eszterga (de lehet marógép is) előtolását.
Mondjuk, mennyi az előtolás, ha a kés 1 millimétert, egy perc alatt tesz meg a kés?
Természetesen, léptetőmotor hajtja az előtolást.
Nem baj, ha nem tudod kiszámolni!
Elég, ha csak a képletet adod meg.
Azért kérdem tőled, mert te még is csak egy rutinos gépépítőként hirdeted magad.
Jó lenne már látni, hogy a reklám nem túloz.
Mondom, ha nincsen kéznél számológép, elég, ha csak a képletet adod meg. Persze, ha tudod egyáltalán. Puskázhatsz is!

000000000

Amint látom a "nagy gépépítőnek" óriási lett a falat.
Na nem baj.
Aki még ezek után is komolyan veszi, az vessen magára.

000000000

A két kirúgott tépi egymást ! :)

000000000

Még most sem látom a gépépítővezér képletét.
Esetleg - hogy tanuljunk belőle - levezeti miért kell visszacsatolás a léptetőmotortól a vezérléshez, ha nem mint ütvefúrót, kalapálót akarunk csinálni cnc gyanánt.
Na majd hátha...

8nyxwdmzs

Hy emberek....

Rögtön felteszem kérdésemet... csak egy kis kitérés:

Ki ez a "cndemo" ????? Mit keres itt? Miért tolja a nagy semmit, lenézve mindenkit? Van itt szerintem egy két szakember aki CNC végzetséggel és tapasztalattal rendelkezik, de maradjunk annyiban, hogy ez egy hobby cnc fórum, kár az erő fitoktatás ide. Na mindegy.

És akkor a kérdésem:

Van valakinek leirása, vagy tudna segíteni nekem a mach3 ban a macro kezeléssel kapcsolatban?
Egy tapintót szeretnék program elején elhelyezni, munkadarab nullpont felvételre. De a mach3 kézikönyvben szereplő információk számomra halványak és felületesek, lehet ,hogy mások számára érthető.

Előre is köszönöm a válaszokat

000000000

Ki ez a ......., hát ezt mi is szeretnénk tudni ! ( Tudás zéró, egó 3000% )

Visszatérve a problémára.
Miért kell, hogy a G kód elején legyen, és mindhárom koordinátában akarsz munkadarab nullpontot felvenni ?
Z nullpont felvételt már meg lett oldva, de ott külön szkript indul a képernyő egy gombjának megnyomásakor.
Erre konkrét megoldást is találnál itt a topikban, ha lehetne keresni.

Béni

http://benishare.weebly.com/mach3-dokumentaacutecioacutek.html" TARGET=_fnew>http://benishare.weebly.com/mach3-dokumentaacutecioacutek.html

http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html" TARGET=_fnew>http://benishare.weebly.com/mach3-makroacutek.html

Itt találsz információkat.
Ha a feladatot egyértelműen megfogalmaztad, akkor célirányosan tudsz haladni a megoldással (és a tanulással).

8nyxwdmzs

Köszönöm:
Béni
Pál

Pál, nem mind a három csak 2 X-Y.

4h2rzwpag

Sziasztok.  
Lassan de biztosan haladok.  Lenne egy kérdésem.  
Hogyan tudok olyan kódot készíteni, amiben a habvagas egyik végén az anyag szélesebb mint a masikon, de a forma ugyanolyan? Pl egy kúp.