Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Svejk légyszíves töröld a reklámot tartalmazó hozzászólást innen , kösz!  

000000000

Kedves Svejk!
Én csak egy árva hozzászólást tettem csak rémrendesnek, ez volt az:

"© Tibor45 ma 12:21 | Válasz | #14287  

Kerüld ki a sok kacatot.  
Ilyenkor egy egyszerű potis stepjel generátor áramkör segít, amivel meghajtod a motorodat akár 1 MHz frekivel, és leteszteled.  
Mondjuk én ilyet is ritkán használok, mert a Robsy vezérlő simán kiad ekkora step/dir frekit is ha kell, de ugye neked nincs Robsy rendszered, így kénytelen vagy összedrótozni egy cél HW-t.  
Válasz 'remrendes' üzenetére (#14286)"

A történet pedig a szokásos ET, Pál félék azt hitték, a Robsy topikban vannak, és beindult a topikromboló stílusuk a T45 fóbiájuk kapcsán.
Kérlek nekik szólj, hogy ne így viselkedjenek, köszönöm!

000000000

Újabb szög a 100kHz feletti dolgok koporsójába :)  
Tényekkel adatokkal alátámasztva.  

svejk

Olvastam délután...
Próbáltam is gyorsan elterelni a szót a lényegre, mert a balhé borítékolható volt.
De hát ha nektek így jó...

Vedd úgy, hogy azért neked szólok, mert bízok benned.

svejk

Ne temesd!
Volt, hogy nekem is jól jött volna még egy kis freki.
De meg kellett elégedtem a kompromisszummal.

000000000

Ha csak kicsi kell akkor vegyél egy TCP/IP mozgésvezérlőt ami 125kHz-ez is tud :)
Nekem még a 100kHz közelében sincs az előtolás és mégis 4000RPM-el mennek a motorok.
Sajnos több tartalék már nincs a 3000RPM-es motorban.  

000000000

Nekem is jól jönne még egy kis fordulat mert csak 4000 RPM amit leforog az AC szervó és mindössze 26kHz elég ehhez. :)
Pedig még ott van a 74kHz kihasználatlanul és mégis az elméleti felbontásom 0.005mm  az előtolás meg 8000mm/perc.
És a legszebb, hogy így is vissza van véve 3000mm/percre mert nem kell nagyobb gyorsjárat.  
Légszántók a másik oldalon vannak :D  

remrendes

Igen, marogep. Tudom, hogy gyakorlatban nem fog kelleni ekkora freki, de ettol fuggetlenul nem bannam, ha ugy mukodne, ahogy tud. Epp a hajtaslancot szamolgatom, ezert lenne jo tudni vegul mennyi lesz a maximalis fordulatszam.

Van http://www.jmc-driver.com/h-pd-135-0_434_96_-1.html" TARGET=_fnew>ilyen motorom a hozza valo http://www.jmc-driver.com/h-pd-127-8_467.html" TARGET=_fnew>vezerlovel.

Illetve van http://www.leadshine.com/productdetail.aspx?type=products&category=servo-products&producttype=brushless-servo-motors&series=BLM&model=BLM57180" TARGET=_fnew>ilyen is a http://www.leadshine.com/productdetail.aspx?type=products&category=servo-products&producttype=brushless-servo-drives&series=ACS&model=ACS606" TARGET=_fnew>driverevel, ez azert lenyegesen kisebb felbontasu, bar talan meg ez is sok.

000000000

Szia Tibor45!

Nemrég meg kértem a fórumtársakat, hogy kerüljék el a topicodat, ha nincs érdemi hozzászólásuk.
Nagyon sokan használjuk teljes megelégedéssel a Mach3-at.
Te kezdetektől fogva negatív véleményeket nyilvánítottál arról a programról, amit mi szeretünk és használunk.
Kerüljük el a felesleges vitákat és köpködéseket!
DE!

TE IS KERÜLD EL A Mach3 topikot!!

000000000

Kedves Vbodi!

A Mach3-nak van egy műszaki adata, a step/dir frekvencia maximuma. Nem értem, hogy ha egy felhasználó erre panaszkodik joggal, hogy neki ez kevés, akkor miért nem írhatok egy olyan bejegyzést, amit tettem a 14341-ben is idéztem.  
Az utána történetek a szokásos rosszindulatú színjáték volt, bezzeg azt engededitek az illetőknek.

frkdv6dyr

Így első ránézésre a gond nem a léptető frekivel lehet, hiszen max 250Khz(ill. 200KHz) de a specifikáció alapján nem csak ezen tudja a 3000rpm-et. A motorvezérlő oldalán van egy mondat: "Using RS232C port,through PC testing software change parameter." érdemes telepíteni a prgramot, és a beállításokat átnézni.  

A másik vezérlőnél szintén: "A built-in controller can be used for testing and tuning. PC based and handheld configuration & tuning tools can meet different tuning environments or requirements." tehát a max fordulat beállítás kérdése nem step freki.

Az első vezérlő 250KHz max step jelet fogad, a második meg 200KHz-et. Szerintem ha meghajtod 1MHz step jellel, nem fogod elérni a kívánt hatást, sőt a határfreki közelében a működés instabillá válik, azon túl pedig hibával megáll a vezérlő. Ezeket is vedd figyelembe.

frkdv6dyr

Ha megfelelően állítod be, akkor a 25KHz-es step jel mellett is kipörög a motor 3000-ig, csak más lesz a dinamikája, felbontása a lépéseknek, stb.

000000000

Amit írtam, azt a mérést elvégezted? Nevezetesen nulladik lépésként tudni kellene a VALÓS kimenő step frekvenciát. Csak akad egy frekvenciamérőd.

Motoros

Te nem tudod megmérni?

000000000

Csak nem képzeled, hogy telepítek ezért egy programot, van nekem sajátom, ott meg kimértem az 1 MHz-et.