Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Van e már valakinek gyakorlati tapasztalata a Mach3 PWM-es főorsó szabályzásával kapcsolatban? Elvileg PWM-es kitöltési tényezővel vezérelhető a főorsó egy TTL->10V-os szintemelés és egy aluláteresztős R-C-tagos szűrés után, egy frekvenciaváltóval aminek a 0-10V-os analog vezérlőbemenetére kötve fordulatszám vezérlés oldható meg.
Nem tudom csinált e ilyet (vagy hasonlót) valaki?

3ztiz2p39

Helló!
Én kipróbáltam,működik.
Lásd: Mach2 téma 630-640-es hozzászólás
Egyszerű kipróbált illesztő: mach2 649-es hozzászólás.
Üdv. Németh István

9m4pphea8

Szia István,
A Svejk jól mondja korábban Ő vetette fel ezt a témát. De ha jól emlékszem két napot bénázott a beállítások miatt.(Elnézett valamit,én is jártam igy.)Bocs Svejk!! Az illesztőt is a Svejk találta ki, szerintem tuti.Én PWM -es megoldást csak szkópon detektáltam de garantáltan működik.A step/dir megoldás is működik ,azt ki is próbáltam -a max.fordulatszám tartománya alacsony - illetve ekkor tapasztaltam kernel freki csökkenést de ez Mach2-nél volt. Mach3-nál már javítva lett(szerintem) és teljesen stabil akár az összes motor is mehet egyszerre a kernel értéke stabil.
A Mach2 630-ban van elírás a CE,CCE = CW,CCW-vel.Visszatérve , a Mach3-ban megvalósításra került a Spindle szabályozásnak  Controll része.Ez azért jó mert ha minden beállításunk jó akkor a kódban meghatározott fordulaton lessz a munkadarabunk megmunkálva .
Sajnos a PID-es részt még nem teszteltem vélhetően az is működik ,kínos lenne az ART részéről ha nem.
Üdv.:Dénes.

000000000

Köszönöm az infókat![#worship]

000000000

Megnéztem, a rajz tökéletes, köszönöm!
Már nem tudom én sem követni mi mennyi infó halmozódik fel a Topikokban![#circling]

4im2adcie

"Már nem tudom én sem követni mi mennyi infó halmozódik fel a Topikokban!" ..... hát ezzel Mi is így vagyunk. Erre vagy ez ellen jó lenne valamit kitalálni. Én valami-- TARTALOMJEGYZÉK--- topikra gondolok ahol topikcím és hozzászólásszám szerint összegyűjtenénk a fontos dolgokat. Ennek a pontos szabályzatát ki kéne dolgozni, nehogy ez is valami követhetetlen adathalmazzá váljon. (pl: a nem ide való beírásokat szigorúan törölni kellene)  
Bár az az igazság, hogy ennek az eredményességében nem nagyon bízok-- lsd: "Linkek" topik, ami jó kezdeményezésnek indult, de valamiért nem igen használjuk.

4im2adcie

Most látom, hogy OFF voltam-- bocs

pn76ruzzi

A Topichoz off, de a témába vágóan érdemes lenne elgondolkodni egy wiki létrehozásán. Ha Ténylegesen lenne aki használja szépítgeti, akkor felrakok egyet egy free helyre ahonnan bármikor lehet sql dumpot menteni. Csak most sok időm nincsen, szerkesztést nem tudom vállalni még néhány hétig. Ha van rá igény már csinálom is.
dzsolt

000000000

Ha gondoljátok lehet készíteni ilyesmit, de én már plusz munkát nem tudok felvállalni!

pn76ruzzi

Szia!

Azért lenne jó a wiki-wiki. Gyors, egyszerű és bárki tud felvinni új infót, ha van hozzá akarata.  Nem egyszemélyes projekt. Itt egy topicban megbeszélnénk, hogy ki melyik theardöt nézi át és átemeli a fontos infókat. Egyúttal ki lenne kerülve, hogy nem kereshető az sg fóruma. Ráadásul nem kellene kunyerálni a dumpot sem tőlük :-D.  

Esetleg magánban megbeszélhetünk részleteket.

dzsolt

000000000

Nem tudjátok hogy hol lehet azt beállítani a MACHnak hogy az alapértelmezet szerszám ne a T0 legyen hanem a T1 legyen?

ncxe0hdha

Hallihó!
Nem lenne egyszerűbb a régi hozzászólásokat kigyomlálni, mármint a felesleget.
Pl.: Hallihó, a többit magán emailban stb.
Üdv.: Árpád

pn76ruzzi

Szia!

Lehet, hogy egyszerűbb lenne, de a kereshetősége még mindig nem lenne megoldott. Nem lehúzni akarom, de ez a fórum-motor elavult már egy picit. Pofás, szépen be lehet állítgatni minden színt, de, hogy a keresés gombot hová dugták ... :-)

A gyomlálás elviszi egy fórum hangulatát. Egy regényből sem húzgálunk ki szavakat/oldalakat, csak azért, hogy legyen egy szótárunk. Ennek a fórumnak pedig hangulata van. Minden nap benézek, ha van egy pici időm még írok is :-) De olvasni sem utolsó :-)

dzsolt

ncxe0hdha

000000000

Végül is igazad van! Van ennek a Fórum tulajnak egy e-mail címe, esetleg megkérdezhetem tőle, nem akarják e egy keresővel bővíteni a rendszert?!