Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Kicsit olvas vissza a Mach2-nél kiveséztük a Driver tesztjét is (...ocxdriver)!

dg8n4i8x

Az fent van úgy emlékszem, de majd megnézem ha hazamegyek!

dg8n4i8x

Hát megnéztem! Valóban a driver a baja. :( Le is fagyott ahogy kell... Telepítettem egy vinyóra üres xp-t majd mach3 (egyébként automatikusan felrakja a drivert) és ott is fagy. Amikor futott valami kinyírta a drivert mert fent volt csak nem igazám működött. Hát ez van... [#falbav]

000000000

Valszeg az alaplapod nem fekszik neki! Egy .bat file-ban van egy alternatív driver lehetőség, esetleg ezt is kipróbálhatod (hátha)!

dg8n4i8x

Köszi! Megpróbálom, meg a support site-on találtam egy rendszer optimalizálási leírást azt is végignézem!

dg8n4i8x

HEURÉKA! A .bat file bejött!!! Nem akarom elkiabálni de nem fagyott le és a motorok is megmozdultak! Igaz még valami gond van a beállításnál mert a Z tengely csak egy irányba megy, Y meg nem megy, meg Y a Z, és X az Y de már alakul! Köszi István![#worship][#taps]

dg8n4i8x

Megvan véletlen a régi nyák beállításait llítottam be :)

dg8n4i8x

Felhívnám mindenki figyelmét a rendszer optimalizlási leírsra! http://www.machsupport.com/" TARGET=_fnew>http://www.machsupport.com/ oldalon legalsó ikon =>Optomisation File. Én csak egy két dolgot állítottam be és nagyon simán megy a vezérlő! Érdemes pl a cnc program indítása előtt átkapcsolni a sajátgép jobbgomb->tulajdonságok->peciális->teljesítmény->speciális->processzorvezérlés-t a háttérszolgltatásokra átkapcsolni.

j3rx6bsjd

Szerintetek lehet menetet esztergálni a Mach3-mal?Vagy esetleg ismertek ilyen vezérlő szoftvert?

dg8n4i8x

Lakatos!

Konkrétan nem tudok róla, menetmarásra van benne varázsló (thread milling). Esztergálást abban az esetben tudom elképzelni ha a mach szabályozza a motor fordulatát.

000000000

Feltételezem, hogy egy forgatóval megoldható a feladat.

j3rx6bsjd

Egy eszterga építése merült fel,de csak akkor lenne érdekes ha a főorsó fordulatát és helyzetét szinkronizálni tudja az előtolást végző motorokkal.
Mikor készül el a fordítás?

000000000

Értem, a feladat nem olyan egyszerű...[#confused]
Fórdítás? Most keresek verőlegényeket és emberrablókat![#boxer]
Abajgatom állandóan! Mindig van kifogás...

000000000

Ügyesek, okosak vagyunk mi, hobbysták, de egymás között halkan bevallhatjuk, hogy eddigi legnagyobb baklövésünket akkor követtük el, amikor ezzel az állítólagos fordítóval szóbaálltunk. Szerintem rászolgált, hogy legalább a nevét közzétegye István itt a fórumon. Lóvátett társaim, Ti hogy gondoljátok?

000000000

Ezt a "baklövés" én követtem el, nem tagadom, de annak idején senki nem "vállalta" ennyi pénzért a fordítást (nem volt jobb), és akkor ez volt az egyedüli lehetőség!