Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Egyre vadabb a Mach3 verzió számozása![#merges2]

000000000

Két új érdekes tapasztalat:
1. Ha bekapcsoljátok a képernyő nyújtását az a Mach3 esetén működik visszafelé is (alacsonyabb felbontásnál össze nyomja a felületet, Mach2-őn csak nyújtani tud)! Ez laptoppoknál jól jön (pl a Profi1.set működik 800×600-es TFT-n is)!
2. Azt tudja mindenki, hogy a driver ocx tesztelésénél látható az impulzusok egyenletessége vagy épp az időzítési hibák. Ez erősen rendszerfüggő dolog (alaplap, környezet, stb.).
Alkalmam volt tesztelni agy Toshiba notebookkon amin förtelmes görbét rajzolt és a motorok hangján is halható volt az egyenetlenség. Viszont az időzítéseket (pulse width; Dir pulse) felemelve 14; 14-re a motorok már szépen futottak (bár a görbe nem változott). Ezt a Mach2 nem produkálta. Ez is újjítás lehet (más a pulse drivere)!

000000000

Az említett Toshiba notebook időzítései:
http://img.tar.hu/hobbycnc/img/16711544.jpg" border=0>
Normál beállítással használhatatlan, de 14; 14 értékekekkel már ok!

000000000

[#felkialtas]Aki nem kapta meg a Mach3 fordítási előzetest (Chapter3.), kérem jelezze és rejtett módon letölthető lesz a weblapomról (csak a részvényeseknek)! Hozzáférési adatokat privát mail-ben küldöm számukra!

ncxe0hdha

Hallihó Mindenkinek!
A javaslatom a következő lenne:
Mivel Istvántól megkaptuk a fordítást... Jó lenne, ha az angolul tudok, mármint a jól tudok ráolvasnának. Ha jól emlékszem régebben egy társunk... amikor a fordítás szóba jött az írta, hogy megkérdezem édesapám rá ér -e,elvállalja -e, ha még létezik ez a lehetőség segítségét kérjük.
Nem bizalmatlan vagyok, csak nem tudok angolul azt hiszem vagyunk egy páran.... sajnos!
Tehát úgy érzem ,hogy elkélne a rektorálás!
Köszönöm!
Hallihó Mindenkinek!

3vv2btrhv

T István
azt hiszem nem vagyok egyedül aki lekéste a forditást , de én is kifizetném az eredeti összeget ! Kikéne találni valami megoldást a késön ébredökre !
Tibor

000000000

Ezt vitassátok meg a részvényesekkel:
HobbyCNC; rc; SVEJK; GYURKA; ZIMI; KRISTALY ARPAD; SOTI; Gordon; rekalaca; REHO; AGYASII; Bertalan; AMATOR; IFARKAS; TOMKTOM; recece; tomahawk; Karsa Istvan; giorgiocnc; SIMI; MakraZ; M.Sandor; Lakatos; TAPICSKA FORG.; Szűcs Ödön; MACHSZI; RUSSIANGT; Motyoros; Zolee; SZAKALY JANOS; molyolo; V.FERENC; Bicska; Balogh Sándor.

000000000

Ez az orsokompenzaci meg STB nagyon jol hangzik, ha tizenparezer fitying a licensz, es jol muxik a program siman megeri az arat (ez lenne az elso szoftver amit idegenbol penzert vennek)
Mi is csinalgattunk mindenfele okossaggal biro vezerlot, de ez uberelne mindent!

Ha kapcsolatban all a hobbyCNC a prog keszitoivel nem tudna toluk RESZLETES (nekem spec. angol is megtenne) leirast kerni? Gondolok itt olyanra, hogy sokminden nincs megmagyarazva, hogy mire valo. Pl; USB, meg valami sherline csoda

000000000

Esetleg egy ilyen leiras kieroszakolasaert cserebe  
---(ami reszletesen leir MINDEN beallitast, mi mire jo, mi mit csinal, plusz USB- soros -egyeb dolgok hogy muxenek stb //huh, remelem azert ertheto kb mire gondolok//)--- megoldanam a magyarra forditast. Vagy bartellban egy regisztracioert cserebe :)

000000000

Ja, es majdnem elfelejtettem: Ha az ArtOfCNC belemegy, akkor megoldhato a teljes progi, help, menu stb magyarositasa. ehhez persze szukseg volna a lentebb emlitett boseges explanation kotegre :)
(hogy ne csak vaktaban legyenek leforditva a dolgok)
Juttatas meg szintugymehet bartellban, nem ebbol akarok meggazdagodni, par hasznos kapcsolat sokkal jobban szamit...

000000000

Kedves  © hunserv!

Szerintem amire szükséged van információkra, azokat az Art of CNC-től bátran kérdezd meg e-mailben! Úgy is Te tudod jól megfogalmazni mi kellene (de azért olvasd át a mostani infóikat is mert nagyon sok minden kint van)!

000000000

Oks, megkerdezhetem oket, csak ne az legyen, hogy mashova iranyitanak :)
Forditasosdit is megkerdem, ha mar egyszer irok nekik mailt.
Megnezesre mit ajanlasz? (honlapjukon kivul)
Az itteni MACH2forumot vegigolvastam mar.

000000000

Honlapjukon van a legtöbb infó, mást nem tudok ajánlani!

000000000

Egy atfogo mail ment a fenerty@artofcnc.ca cimre... kivancsi leszek mit mondanak.

000000000

Na, meg is jott a valasz, indul a bonyodalom (de legalabb hajlando a kommunikaciora a ficko)