Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

[#felkialtas]Figyelem!
Elküldtem az 5. fejezetett mindenkinek (részvényeseknek)! Aki nem kapta meg, jelezze!
Aki nem részvényes, ne abajgasson e miatt![#ejnye1]

000000000

Biztos nézegetitek Ti is az új Mach support site-ot időnként. Ott olvastam, hogy lesz Mach4 is! Van világtérkép is, ahol bejelölhetitek, hogy Ti hol használtok Mach által vezérelt CNC-t. Én már Miskolcot be is jelöltem![#vigyor2]

000000000

Már letölthető az első tesztpéldánya a MachIV-nek![#lookaround]

000000000

TCPIP-t is fog tudni, humm...

000000000

Volt már valakinek 3nál több tengelyes géppel dolga amit Mach progival vezérelt?

Olvastam hogy készült vmi fordítás eme  
nagyszerű programocskáról, ezt hogyan lehetne megszerezni??!

000000000

Még nincs kész teljesen a fordítás...

pdt8t652f

Mekkora értéket ajánlatos beírni a Mach3-ba a step pulse és a dir pulse-ra a már módosított profi 4.1-es vezérlő esetén. Nem tudom "konvertálni a Mach2 uS értékeket.

000000000

Nem tudom, még én le sem töltöttem a 4-est! Ott hogyan, miben lehet megadni ezeket az időzítéseket?

000000000

Sziasztok  
Tudna valaki segíteni abban hogy a Mach 4 nem indul el  
G kódot be tudok lodolni de a számláló nem indul el!  
A vész stoppot reseteltem  
Esetleg a mach 4 általános beállításairól van valakinek valamilyen irománya ?  
Köszönettel

pdt8t652f

Nem sikerűlt megszüntetnem a nullpont mászást a Mach3-al. A Mach2 tökéletesen működött. Sajnos ez a vezérlő most nem kompatibilis az új programmal. :-(

000000000

Mach3? Dehogynem! Próbáld a következőt:
Step Pulse: 4; Dir Pulse:4!

dg8n4i8x

Sziasztok!

A minap letöltöttem a mach3 legutóbbi verzióját, gondoltam adok még egy esélyt a proginak. Mivel eddig minden verzió pár másodpercen belül fagyott(mach1-2-3), nem is nagyon foglalkoztam vele. Valami nagyot alkottak az alkotók mert tegnap több mint egy órát szórakoztam vele és semmi fagyás!!! [#nyes] Viszont a vezérlő meg sem moccan. :( A picem még nincs update-elve, jövő héten küldöm neked István! Van ennek köze a mozdulatlansághoz? Vagy csak valami beállítási gondom van még? A mach2 alapján állítgattam be a 3-ast, meg olvasgattam a forumot is de nem találtam meg a hibát. Üdv! Balu
A hármashoz is lesz fordítás? Akkor abba én is beszállnék! Vagy érdekel a kettes leírása!

000000000

Az update-tól függetlenül  mennie kell (természetesen)! Ellenőrizd a beállításokat!
A fordítás eleve Mach3-ra készül (-get).
Lehet, hogy azért nem fagyott, mert nem is ment a drivere?

dg8n4i8x

Milyen driverre gondolsz?

000000000

Hát a Mach3 pulsening driver-jára (nézd meg a Sajátgép/tulajdonság/Hardvereszközök)!