Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ncxe0hdha

Hallihó!
Szia István!
Tudom eleged van belőle...., azért rékérdezek mi a helyzet a fordítással?
Üdv.: Árpád

000000000

[#felkialtas]Teljesen jogos a kérdés!
Kérek minden érdeklődőt, hogy "ösztökélő" e-mailleket küldjön a következő címre ("fordító"):
Ambriskó Péter
Peter.Ambrisko@hu.linde-gas.com

És egyben keresek olyat, aki 1000Ft/oldal áron a maradék néhány fejezetre vállalkozna (Angol-Magyar műszaki fordítás). A Mach3 gépkönyvéről van szó, kb. 100 oldalt (néhol képekkel tözdelve) kellene befejezni![#email]

5bzs27u7

Hali.
Szia Lampas.

Az ötlet jó volt, kiderült, hogy a kuplung gyenge.Mielőtt megindulna a szán már lemegy egy pár stepp, amúgy nem kottyan.
Kicseréltem fixre, míg nincs jobb, így tökéletesek a körök.
Köszönöm.

000000000

[#felkialtas]Örömmel jelzem, hogy a fordítást Bertalan István barátunk Fia vállalta folytatni az eredeti megállapodásnak megfelelően![#worship]
A munkát elveszem a mostani fordítótol és átadom! Reméljük, így már haladni is fog!
Köszönjük!!!!!!!!

000000000

Tudna e valaki abban segíteni,hogy a Mach3-ban hogy lehet pl. domborművet scennelni?
Annyit tudok,hogy kell egy másik LPT port (LPT2)
amelynek egyik lábára kötjűk a letapogatót+ground.
A domborművet vezető réteggel vonjuk be.

xe44memnh

Hát ezt honnan szedted???  nem kel másik port nem kell bevonni semivel... valahol leirtam már részletesen hogy kel digitalizálni. megkeresem és bemásolom a digitalizálás-ba.

000000000

A cnc találkozón mondta valaki"hozzáértő".
Azért nagyon megköszönném ha bemásolnád a digitaalizálás-ba.

u4vhu0en9

Üdvözletem

Egy kérdés merült fell bennem miszerint ha encoder tennék a tengelyekre akkor a mach korigáná az esetleges lépés vesztést?

Bajusz

000000000

Tudtommal nem korrigálná...
léptetőmotornál amúgy is vigyázni kell az enkóderrel... ha az enkóder felbontása nem azonos, vagy egész számú többszöröse a léptetőmotor felbontásának, komoly gondok adódhatnak. Továbbá akkor is gond lehet, ha az enkóder nincs pontosan szinkronban a motorral.

u4vhu0en9

akkor minek az enkoder bemenet

000000000

tudod nézni...

yuagaci9g

Mar kerdeztem, de megint feldobom, hatha eltalal valakit...     A Mach3 kezelofeluleterol hianyzik az inkrementalis elotolas gombja...Ez csak nekem kell annyira, vagy ti mind beszerkesztettetek magatok?  Segitsetek mar, ne kezdjem el ezt is egyedul!

28095kif3

Nyomd meg a TAB billentyűt, -ha erre gondoltál.

yuagaci9g

Muszaj ezt? Nem eppen erre gondoltam, de ha nincs egyszerubb...Most tanuljam meg a screen szerkesztot is, nagyon nincs kedvem, de ez a felulet ...

000000000

Megjelent egy csomó verzió, kicsit kóoszos is lett, mik is ezek!