Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mivel kar lenne ilyen OFF-okkal teleszemetelni a topikot, ezert orvendenek egy mailnek...

ncxe0hdha

Hallihó!
Mi a gond?
Itt szokás egy minimum stylus!?...., csak az illik betartani, ennyi,,,,.  Kösz a megértésed!
Üdv.: Árpád

5bzs27u7

Hali mindenkinek.

Én is letöltöttem a Mach4-est.
Valaki nem tud megoldást kör problémára?
Eddig még nem sikerült pontos kört marnom, miért...
Kottynás nincs, step vesztés nincs, esetleg rossz progi beállítás lehet?
Valaki tapasztalt már ilyet, a körök úgymond oválisak.
Ha valaki tudna megoldást, merre puhatolózzak.
Üvd.

000000000

Csak a Mach4-nél van ez a jelenség?
A felbontások (motor tuning) rendben vannak?
Az egyik tengelyen nincs véletlenül szorzó beállítva?

5bzs27u7

Köszönöm a gyors reakciót.

A régi verzióknál is meg volt a jelenség.
Hát igen a felbontás ok.
Viszont nem értem, naivan bevallom, milyen szorzóra is gondol?

000000000

A koordináták mellett az a kis ablakocska amit szintén át lehet írni bármire (ilyenkor még a sárga led is villog figyelmeztetve)!
http://www.hobbycnc.hu/CNC/Mach2/Profi20.jpg" border=0>

000000000

csak a köröknél van ez, vagy minden alakzat is torzúl? A felbontás adatok biztos, hogy jók (ilyenkor van torzulás)?!

5bzs27u7

Köszönöm, ha kipróbáltam jelzek.

5bzs27u7

Köröknél van,a téglalap vagy kocka stimm, a
nonfiguratívnál meg nem veszem észre.
Megnéztem a szorzót ,nem jelez.

yuagaci9g

Viktor! mekkora korok es mekora a torzulas? A torzulas tengely iranyu, vagy atlos? (Cak az utobira van otletem)

5bzs27u7

A körök mérete változó, de a legrosszabb eset a kismértő köröknél van.Ami 8mm-20mm.
A torzulás tengely irányú.

yuagaci9g

Ha valami lotyoges, vagy rugalmas elmozdulas van a gepeden, az a kis koroknel a Quadransok torzulasat okozza. Hogy biztos legyel benne, hajtsd vegre a programot a leheto leg kissebb erovel, akar rajzeszkozzel, de az mereven legyen rogzitve.

5bzs27u7

Ok.
Megnézem így is, valóban, a kuplung rugalmas.
remélem itt találom a bibit.

5bzs27u7

Hali megint.

Kipróbáltam lassú menetben, tollal írni a köröket.
Úgy tűnik nem jól néztem meg a kör deformációját, hát átlós a torzulás nem tengely írányú.Így gyönyörűen látszik.
Lampas ha leírnád az ötletet erre.

yuagaci9g

Ha tollal is csinalja, akkor szeritem holtjatek van a meghajto lancban, probalj a Mach-ba beirni a torzulassal aranyos holtjatekot, ez jol mukodik, csak iranyvaltaskor kicsit megtorpan a gep.
Az atlos torzulast okozhat a nagy maro nyomatek, ami kihajlithatja a marot, a felfuggestest, fesziti a holtjatekot. Ezert csodalkozom, hogy tollal is jelentkezik.
Probald meg a kovetkezot:
Allo maromotorral, egy hegyes maroval, tuskevel nyomd le a Z-t, amig itkozik es megszalad. (Valamit azert tegyel ala) Ezutan mozgassad a tengelyeket par szazadonkent, amig lepesvesztest nem hallasz. Meg fogsz lepodni, mennyit hajlik a geped.