Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Második próbálkozás van a http://www.youtube.com/watch?v=6f_mU5tb9oI&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>videón és egy harmadik!

KoLa

Visszafelé lassabban jön mint a menetvágás, mert elállítottam egy 'csúszkát' és úgy maradt[#nemtudom]

KoLa

A kés nem ilyen nagy menetemelkedéshez való! ezért csak karcolgatom az anyagot!

000000000

000000000

Köszönöm a tesztedet. Alakul ez, bár az még továbbra sem tiszta, ha menetközben hirtelen megállítod a tokmányt, és egy szerényebb gyorsulásra van beállítva a program, akkor túllendül milimétereket, majd visszakorigál? No de ez már késő, mert közben a szerszám kiesett a szinkronból, és ott forgácsol, ahol nem szabadna. Ezért mondom én, komolyabb gyorsulásra képes rendszer nélkül nehezen értelemezhető a szinkronhajtás.

lari

A napokban próbáltam én is néhány menetet készíteni emc2-vel.(DC servos géppel)
Az a tapasztalatom, hogy amit pl a mach3 500-as percenkénti fordulatszámon képes vágni, azt az EMC csak kb 250-es fordulaton, különben szabálytalan lesz a menet.
Ill. lehet szabályos is, csak akkor irreálisan hosszú ráfutást kell írni a menet előtt...
Valahogy úgy éreztem, hogy az elején meglódul az előtolás, aztán visszalassít. Ha ez a gyorsulás/ lassítási szakasz épp a menet első részére esik, akkor selejt lesz belőle....

KoLa

Mennyi volt a menetemelkedés?

KoLa

Kipróbáltam, csak úgy hirtelen! ezt a kézzel forgatásos tesztet, a levegőt szántva, hirtelen megállítva,néha mintha visszamozdult volna, de a legtöbb esetben megállt!nem lehet így eldönteni, lehet az is hogy rosszul láttam!
Egyébként a múltkori videót ha láttad ! a 30-s menetemelkedésből az utolsó 0.5mm nél kezdte kivenni fogásból a kést,állandó főorsó fordulatnál! mert a machnál pl csak úgy jó a menet.
 A 10%-s ingadozást okozó PWM-s főorsó hajtásommal plusz forgácsolóerő okozta lassulással csak egy ilyen valósidejű főorsó kontroll kell és kész! nem duplázok fordulatszámot két fogás között egyelőre:)

KoLa

Ma kipróbáltam a G95 előtolási módot az EMC2-vel , fordulatonkénti előtolást jelent mint tudjuk!
Ez nekem a legkényelmesebb! mert így ismerem az előtolásokat, hogy mikor mit kell beállítani az adott munkához!A mach miatt már kezdem tudni mm/perc-ben is...
Az EMC-ben végre úgy működik ez a funkció ahogyan kell! mint egy hagyományos csúcsesztergán ha lassul a főorsó lassul vele szinkronban az előtolás is , ha közben megállítom a fóorsót vele lassul az előtolás is ha kézzel tovább forgatom ingadozva, akkor is tartja a beállított értéket, ha közben megduplázom a fordulatot, követi!Na jó menetet nem lehet vele vágni de előtolási módként igencsak kitűnően működik!

lari

000000000

Nagy mestere vagy már az EMC2 proginak szinkron üzemmódban, gratula. Továbbra is azt gondolom, ez a gyorsulás-lassulás program korrekció picit nekem "misztikus", de igazából majd akkor érzed ezt meg a gyakorlatban, ha a keresztszánodat szinkronizálva egy szép szabályos minél élesebb hatszöget fogsz esztergálni. A menet készítésénél már szinte mindent kitapasztaltál.

KoLa

Nálad mekkora a legnagyobb menetemelkedés mondjuk 500-s  fordulatszámon? amit tud a gép biztonsággal!

KoLa

Á dehogy!  
A hatszög esztergálást még egyelőre le sem tudom írni hibátlanul kóddal, csak néha próbálkoztam!majdnem jó http://www.youtube.com/watch?v=_fTqfJD4cwU" TARGET=_fnew>lett

ANTAL GÁBOR

Kola !  annyira szeretném már látni azt az éles hatszöget furatban !!! (mondjuk nemesített C 45 ből  ) Gondolom a tárban láttad már a videómat ...