LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Szép írás, kár, hogy csak szinte a kötőszavakat értem. :))

Ugye eleve a Linux nem fehér embereknek való, feltételez valamekkora számítástechnikai intelligenciát.  

No most ez mellé még jönnek ezek a 100-200 eurós kártyák, amikről el sem tudom képzelni, hogy a 8-10 oldalas manual alapján hogy lehet összehozni a LinuxCNC-vel.

Kb. ott tartunk mint a Mach3-nál, hogy vagy megelégszik az ember az 1-2 LPT-vel vagy beruház és várja míg a fórum tudósai kiötlik,-  és nem utolsósorban megosztják - a megoldást.

Mint a Mach3-nál a Modbus projectek estén...

svejk

A jó kis E240-es motor...a világban mindenkinek van ilyenje?? :))

x4rhew5r3

Köszi, ez biztató...
Jövő héten megjön a kártya, és megnézzük élőben.
(lengyeleknél is lehet pár e240 motor, micges kolléga is azzal teszteli:)

xc773ua2s

Sziasztok!

Én egy 5i25 + 7i77 kombót vettem. Még nem raktam teljesen össze a cuccot, de egy rövid tesztre összedugtam, és semmi probléma nem volt vele. A firmware alapból benne van így olyan sincs hogy rosszat töltesz be. Most próbáltam először linuxcnc-t, ahhoz képest elég jól ment.

svejk

Tehát nem kell varázsigéket mormolni közben? :)

Ha van kedved pár mondatban összefoglalhatnád a lépéseket, ha a teljesség igénye nélkül is.
Onnan kzdve, hogy van egy LPT-vel működő LinuxCNC-d.
Hogy fog mindez átváltozni MESA kimenetre?

svejk

Kitől vetted, mennyi idő alatt jött meg, mennyit fizettál cakom-pakk?

svejk

A 7I77 kapcsán, nehogy még majd visszadobjam a Storebro gépemre az eredeti analóg hajtást![#vigyor2]

xc773ua2s

Ausztriából rendeltem, linuxcnc.hu-n fent van a linkje, retrofit-plus a bolt neve. Egy hét alatt megjött, semmi probléma.

Lényegében berakom a kártyát a gépbe, jumpereket értelemszerűen beállítom, aztán linuxcnc.be csak be kell tölteni a hm2_pci modult (gyakorlatilag benne van az integrator manualban egy az egybe, 2 sor). Ekkor már látom az i/o-kat az analog kimenetekkel együtt.  

Mivel 5i25+7i77 -es kombóban vettem alapból felismer mindent, az van beégetve a kártyába.

svejk

Sejtettem én, hogy ez az integrátori kézikönyv kellene  fog még. :)  
Megkeresem belekukkantok, ha ánglisul is van.

svejk

Megtalálni nem volt nehéz.
http://linuxcnc.org/docs/EMC2_Integrator_Manual.pdf" TARGET=_fnew>Integrator Manual

No, ennek a magyarra fordításhoz is beneveznék anyagilag...

xc773ua2s

142. old  

# load the generic driver
loadrt hostmot2
# load the PCI driver and configure
loadrt hm2_pci config="num_encoders=6 num_pwmgens=6 sserial_port_0=0XXX"

ez a két sor..
meg kell a watchdogot etetni és kész

svejk

Ühüm, látom már.
Tehát az 5I25 vételekor ki lehet választani az osztrák cégnél, hogy eleve milyen DAUGHTER kártyához való firmware-t írjanak bele.
De ugye ezt a későbbiekben magad is tudod cserélni másra?

s7manbs8

Mit nem értel, nekem világos, mint vakablak. :)

4utepsca

Nem! Az osztrák sógor csak keres egy kis pénzt rajtad, de mást nem csinál. A firmware az a gyárban kerül bele a kártyába. Te meg tetszőlegesen használod.