Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

7snm9r7t

Hol voltál eddig?

svejk

Csak lézeng eme világban nyamvadt porhüvelyem :)

s7manbs8

Nekem lefagy a  gépem erre a linkre !!!!

s7manbs8

Csak resetre indult újra is ...

7snm9r7t

Úgy jártál mint Svejk!aki csak most klikkel ide az fizet!:)))

svejk

Ez a LinuxCNC tud kezelni 2 LPT portot?
Vagy milyen lehetőség van a portok számának növelésére.  
A Galilt tudom, de valami olcsóbb?

svejk

Ha letöltöm a 10.04-es Ubuntu-t akkor az már tartalmazza a legújabb LinuxCNC-t, vagy azt külön kell még letölteni/ feltelepíteni?

2vkx6unz

Szerintem nem, hacsak nem a Linuxcnc.org-ról töltötted le a live CD-t.
A honlap szerint a 8.04 és 10.04-re épül, de szerintem nem a normál Ubuntu disztribúcióra épül.  
Ha ki akarod próbálni akkor mindenképpen a Live CD-t javaslom, mert arról megy telepítés nélkül.
De feltehető egy USB-s pendrive-ra is...

4utepsca

Szia Svejk!

A LinuxCNC annyi párhuzamos portot fog kezelni amennyit lát a géped. Praktikusan 3-4 a határ.

Port bővítés helyett a pin bővítésnek hívnám: Mesa esetén a legkisebb a 7i43 ami 48 I/O-t ad. (90-100EUR)

Ahogy Sanyi mondja, a LinuxCNC.org-ról töltsd le az CD-t. Azon rajta van a LinuxCNC program és a szükséges környezet. A "mezei" Ubuntu nem a valós idejű kernellel megy, így az cnc meghajtásra nem jó.  

svejk

A Kezdő lépések.... pdf.

http://linuxcnc.org/index.php/english/download/21?task=view" TARGET=_fnew>ide irányít
akkor itt most mire kattintsak hogy lejöjjön az ami nekem kell?

svejk

"Első lépések a LinuxCNC-vel" pdf-et nem lehetne régebbi verzióra fordítani?

Rákattintva a Mozilla mindenáron Acrobat Reader bővítményt akar telepíteni, az IE meg az Acrobat 5-össel nem tudja megnyitni.

nekem elvileg alapértelmezett  Foxit reader, de azzal meg sem próbálja.

A "Mentés másként" sem működik.

http://linuxcnc.hu/category/dokumentacio/" TARGET=_fnew>Erről az oldalról beszélek

Persze a "LinuxCNC felhasználói kézikönyv"-nél is ugyan ez a helyzet.

Van bennük valami olyan dolog amihez a legújabb Acrobat kell??

D.Laci

svejk

Ez a beszéd!! [#worship]
A többi csak szószaporítás volt :(
Csak van benne 10.04 ubuntu :)

svejk

No mindegy, előkerestem amit Kola küldött anno.

svejk

Érdekes, hogy amit Kola küldött, azt simán nyitja a Foxit is.  
Ehh..., a fene érti ezt az 'ámítástechnikát. :(