Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

w987wzmm

Ez, valami más. De lehetne Linux is.[#awink]

w987wzmm

http://www.francemachinesoutils.com/system/images/photo/fichier/2891/preview/58273-00.jpg?1210783254" border=0>

KoLa

Na! a Mach3-ból jöttetek ezzel a témávál! most olvasom!
A LinuxCnc-nél ha g95 van érvényben, és üresbe teszem a főorsót meg se mozdul g1-re ha elkezdem forgatni kézzel, pontosan annyit megy fordulatonként mint a megadott előtolás értéke , mérőórával próbáltam! pontos! persze menetvágásra nem való mert nem figyeli az index jelet de a többit számolja, és ha menet közben üresbe teszem a főorsót szépen szinkronban megáll az előtolás is!
Vagyis hűen követi a főorsó fordulatszámát!

KoLa

ÁÁÁ ez nem ilyen eccerű! itt arról van szó hogy egy bizonyos vezérlő program tudja-e?! és hogyan viselkedik...

w987wzmm

http://www.youtube.com/watch?v=r7V57_7H9zw" TARGET=_fnew>Ez is egy videó. LinuxCNC G96

4ybj8h3c8

Megtörtént. Most van tesztelés alatt. Olvassa a Corel PLT-t, minden elemet külön pályaként kezel, amihez darabonként beállítható a maró vastagsága, marásmélysége, anyag teljes mélysége, fogásmélység, anyagvastagságon túlmarás (előlapnál hasznos).
Eddig működik, a Z süllyedési sebessége még nemtökéletes, valamit még javítani kell rajta.
Generálja a G kódot, előválasztható anyagbeállításokkal,sebességértékekkel.
Lassan elkészül.

svejk

Párhuzamosan indítottam a témát, igazából nem én találtam ki a kérdést, felkértek rá, hogy tudakoljam meg, hogy a linux tudja-e.
A fickó régi Hunoros, nagygépes és szüksége van rá.

Szóval a Mach3-ban nem működik ez az együttes?

4ybj8h3c8

Érik egy klavicsere.

KoLa

[#eljen] nagyon jó! az én frekiváltós főorsóm sajna nem tudja követni ilyen gyorsan az átmérö változásokat, nagyobb lépéseknél kell egy kis g4!

KoLa

Azt nem tudom most megmondani hogy a max fordulatot tudja-e , a többit tudja!
HJózsi-nak van step-dir föorsója, talán tud róla mondani valamit a mach-al kapcsolatban!

svejk

Mi a többi?

Nézd meg a #2270-et, amit sneci írt g-kódot!

A Mach3 - esteleg más szintaktikával- , de tudja egyszerre változtatni a főorsó fordulatot és az X előtolás sebességét???

svejk

No mindegy, holnap majd kopróbálom legalább offlibne.

KoLa

A többi, az állandó vágósebesség-hez szükséges főorsó fordulatszám! ezt tudta anno a mach! de a fordulatonkénti előtolást menetvágó ciklusban sem művelte korrektül, mindíg játszani kellett vele hogy annyi legyen a mért, mint a programozott ! de ezt nem lehetett kézzel forgatással kipróbálni, csak élesben, egy stabil főorsó fordulaton!eléggé kiábrándító tudott lenni néha!
LinuxCnc-nél semmi gond! csak bekell állítani és kész?![#hehe]

KoLa

Megnéztem a kódot! Az esztergámon ez lehetetlen! nincs ekkora főorsó fordulatom, és ilyen kicsi előtoláson még sohasem esztergáltam! de ez csak egy példa a formátumra!egyébként biztosan működik, csak győzzem kivárni a végét![#worship][#hehe]

x4rhew5r3

Szándékosan ilyen kicsi az előtolás, hogy le bírjam olvasni az (X,F,S) értékeket, mert a karakterisztikát akartam felrajzolni. De még így sem volt elég lassú, úgyhogy feladtam. Egy hal komponenst kell írnom, hogy kiírja nekem egy fájlba az összetartozó értékeket, az lesz a korrekt ellenőrzés...