LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

x4rhew5r3

Ezt meg honnan veszed?:):)
A Pythonnak nincs köze sem a Linuxhoz sem az itteni problémához.

Mintha valami automatizmus indulna be, amikor olyat láttok amit még nem ismertek. Az MSWord használatához kell valami programozói tanfolyam?
A DOS-hoz kellet tanfolyam?
A Linuxot is úgy kell felfogni, mint a Dos-t. Van néhány parancs, amit érdemes ismerni, a mélyebb rétegekkel meg foglalkozzon az, akit az a szint is érdekel.

Nekem semmi érdekem nem fűződik az Linuxhoz sem meg az emc2-höz sem. Szívesen segítek annak, akit érdekel. Persze időkorlátok nálam is vannak. De kicsit mosolyognom kell, amikor beindul az ellenpropaganda, és elveszi a kedvét az esetleges érdeklődőknek. Mintha fizetett ügynökök dolgoznának:) Nyissatok egy "Ez úgysem fog menni" topikot, aztán lehet nyomni a süketet:)

x4rhew5r3

hogy nem lehet javítani[#boxer]
.. sem a Linuxhoz sem az emc2-höz...
a többit nem javítom:)

besirkyjh

Szia Snecibá  

Ez nagyon teszik :)és milyen igaz más topickokra is :)  
"Ez úgysem fog menni" topick ( meg ne csinálja valaki )

Ettöl függetlenül ismerve a Mambát lehet hogy csak félreértett valamit és nem akart rosszat .

x4rhew5r3

Mambától bocs, nem neki szól az egész, csak az első mondat.
A többi általános...

008py5n5y

A menüben látható, de onnan sem indul...

4utepsca

És ha a konzolon (terminál ablakban) írod be hogy:latency-test

Akkor mit ír ki?

kuv5p7226

Napközben elvitte a beírásomat a cica...

Na szóval:
lari!
Töltsd le a friss Live CD-t és arról nulláról installáld újra az egész hóbelevancot.

Semmilyen más Ubuntu összeállítással nem fog menni ez a szoftvercsomag, mert ez egy realtime kiegészítéssel megpatkolt kernel, csak így működik ahogy van. Érzésem szerint te valahogy összekeverted a mezei desktop Ubuntuval az EMC2-t, az úgy ahogy van működésképtelen ügy.

Tilos frissíteni a rendszert máshonnan, tilos máshonnan szoftvercsomagokat felrakni, tilos más Ubuntu installációra feltenni ezt a rendszert, mert nem fog menni.

Pár óra alatt fenn van, csináld újra.

Ha kell segítség, akkor itt jelzed és segítünk.

000000000

pár plugint pytonba látam fejlesztésként emc2 re "py" kiterjesztésként!

x4rhew5r3

Szia, az rendben van, én is írtam pythonban is meg c-ben is komponenseket, de az nem a felhasználó szintje. A mezei felhasználónak semmilyen programnyelvet nem kell ismerni ahhoz hogy használja.

008py5n5y

A CD-vel semmi gond, onnan töltöttem le, ahonnan akkoriban linkelte valaki.
Egyébként megpróbáltam feltenni egy másik gépre és ott kifogástalanul működik.
Újra telepíteni nem nagyon merem, mert van mellette egy XP is másik partición, és ha eltünik a Grub akkor az XP sem indul el.

008py5n5y

| Válasz | #139

kuv5p7226

Szívesen mondanám azt, hogy bátran, mert a Linux megtalálja, de ha nem mered akkor nem.

r5565inr

Helló !

Ha 10.04-van a gépeden töltsd le

http://linuxcnc.org/lucid/emc2-install.sh

és futtasd terminál ablakban .

( ha 8.04 akkor  http://linuxcnc.org/hardy/emc2-install.sh )

ez újra telepíti az emc2-t.

Üdv.

008py5n5y

Hogyan is kell Linux alat valami futtatni? Ezt még tanulnom kell..
Megnézem, hogy hol található a fájl a letöltés mappában, aztán??? hogyan tovább?

x4rhew5r3

Nyiss egy terminált és menj be a Letöltések könyvtárba. Vidd egyel feljebb, a saját könyvtárad gyökerébe az emc2-install.sh fájlt (a .. az apakönyvtárat jelenti):
mv emc2-install.sh ..

menj át te is oda:
cd ..

Itt tedd futtathatóvá az install scriptet:
chmod 755 emc2-install.sh

Futtasd a srciptet:
./emc2-install.sh

Persze hálózat kell, hogy le tudja tölteni a netről...