LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

3ztiz2p39

Egyébként kezelés/tudás tekintetében lehet(vagy egyáltalán szabad?) hasonlítani a Mach-hoz?

xe44memnh

Úgyan azok a gépek XP-vel hibátlanul mentek előtte is meg utána is

xe44memnh

Nehéz összehasonlítani.
Eszterga része az többet tud.
Step fekit kevesebbet, de a szervó motorok is szebben mennek az EMC2-vel.
A kezelést meg a Mach után megkel szokni.
Az a baj hogy normális Cam progit nem találtam hozzá. Így mindig Windows-is kel hozzá....
Beépitet Wizardjai sincsenek. Esztergához és maróhoz írtam pár szubrutint, így csak a megmunkálni kívánt méreteket kel változtatnom, a többit kiszámolja magának.

xe44memnh

"EMC2 a gyakorlatban   123 db   ma 13:21   vomberg "
Lenyomta a winfos a linuxot :)

kuv5p7226

a szervó motorok is szebben mennek az EMC2-vel

Mert realtime. Nincs jitter, azaz fáziszaj. Erre hallottam egy jópofa kifejezést: cidrizés.:-)

kuv5p7226

Valószínű race-condition hiba van a fórumszoftban és annyira egyszerre küldtük el a beírást, hogy az enyém felszívódott, helyette a tiéd jött duplán. Biztos windowsos a fórumszoft...;-)

4a8dg8sxf

Köszönöm a Miegymásban található sok hasznos segítséget.
Ez a beírás már az UBUNTU-ban jött össze.
Ez persze azt is jelenti, hogy végre van internetem.

7snm9r7t

Bennem bízhattok! ha én elkezdek programozni az kiadja hibáját minden programnak:)))

7snm9r7t

Én ezt a szitut ma az XP alatt tapasztaltam meg újból:(
Megy a kés fogásba egyszercak megáll ! nézem a monitort - asztal, Mach3 sehol, a gép leállítás alatt! régebben, legalább volt olyan hogy, dobott egy ablakot," a mach3 driver megakadályozta a gép leállítását"  
Az X tengelyt szerencsére ma kivette fogásból abban a pillanatban , de a múltkorában belenyomta az anyagba,fotózzam?

xe44memnh

Mert nálad buherált billentyűtet van. És zavart szed össze. Nálad szépen leáll ahogy megvan írva a nagy könyvben nem windows hiba hanem lúzer user  hiba.
Nekem a linux ugy kapcsol ki mintha a táp kábelt húznám ki...

kuv5p7226

Nekem a linux ugy kapcsol ki mintha a táp kábelt húznám ki...

Ez mit jelent pontosan?

x4rhew5r3

Tipikus jelenség ez a kikapcsolás, amikor a base_period túl kicsi. Ez nem Linux probléma, az RTAI dugul be, ami ráépül a Linuxra. A Linux ilyenkor nem is jut szóhoz.

x4rhew5r3

Mohó a felhasználó, olyan kicsire állítja a base_period-ot, hogy nem végez minden feladattal a következő tüzelésig. Nem néztem, de gondolom itt is stack-be menti a gép állapotot, az meg csak növekszik és növekszik. De ez csak egy gondolat...:)
Jól kell beállítani.

kuv5p7226

Oké, de konkrétan mi történik? Az adott pozícióban lefagy a szerszámgép is? Mert itt olyanokról volt szó, hogy a kés megindul és belehasít az anyagba meg effélék.

x4rhew5r3

Reméljük elmondják...