LinuxCNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xe44memnh

Húzd ki a tápkábelt és meglátod :)

xe44memnh

Ilyesmire gondoltam én is. Sokat állítgattam, de volt olyan mikor az EMC2 el sem volt indítva ezért írtam hogy a Linuxal van a gond.

008py5n5y

Milyen okai lehetnek annak, hogy a latency test nem indul el?
Dupla klikk az ikonra és semmi nem történik...

kuv5p7226

Indítsad terminálból. Minden Linuxos program úgy van megírva, hogy ilyenkor a karakteres konzolon valami hibaüzenetet kiböffent.

008py5n5y

Ez a hibaüzenet

The program 'latency' is currently not installed.  You can install it by typing:
sudo apt-get install xenomai-runtime

008py5n5y

Ha ezután bemásolom a terminál ablakba a "sudo apt-get install xenomai-runtime" -t
Akkor jelszót kér, de utána nem enged semmilyen karaktert beírni....

zwnavt8rw

Linuxot használok asztali gépemen már régóta, és a tapasztalatom az, hogy a linux a winnel ellentétben lerohad a rossz vason míg a win továbbmegy hibát hibára halmozva, addig a linux bizony fagyogat rendesen vagy elszáll vagy fel se települ, nem tudom mikori gép, de esetlegesen a proci körüli kondikat kellene megnézni puposak e, és persze a tápban lévőket is, esetlegesen ha van rá keret, cserélni a proci közeli és a tápban lévő hűtőborda közeli kondikat, sokat szokott segíteni

x4rhew5r3

Ez egyenes telepítés a LiveCD-ről?
Ha menüből indítod, akkor is ugyan ez a helyzet?
A Latency és az emc2 indításához a scriptek megcsinálják a környezet beállítását. Ha ez nem történik meg, akkor a latency indító scriptje nincs a path-ban, és ezért mondja, hogy nincs installálva (talán:).  
A Latency teszt ikonját a menüből rakattad ki az asztalra?

kuv5p7226

ENTERt nyomtál? Ugyanis a jelszó beírásnál semmit nem ír vissza a konzolra. Miután te vagy a superuser is, a saját jelszódat kell oda bepötyögnöd amivel belépsz a rendszerbe. Majd ENTER. Akkor leszedi neked a netről a szükséges csomagokat és fel is telepíti.

x4rhew5r3

Viszont ha jó a vas és Ubuntu barát, nagyon stabil a Linuxos rendszer. Nem öregszik, nem kell újratelepíteni, gyomlálni a Registry-t...
Nekem 2-3 éve van fent, egyszer telepítettem újra, mikor kijött a 10.04. Volt amikor hetekig be volt kapcsolva, mert az elő és hátlapot sokféle változatban kellett csinálnom, és mivel még mindig nincs bekötve a referencia kapcsoló, inkább nem kapcsoltam ki.

008py5n5y

Igen egyenes telepítés LIVE CD-ről.
Bárhonnan próbálom, nem indul...
Az ikont a menüből raktam az asztalra....

008py5n5y

Az a baj, hogy a jelszót nem engedi bepötyögni...  
Vagy előtte gondolod az entert? Annak meg nem nagyon van értelme....vagy igen ? :-)

kuv5p7226

Amikor írod be a jelszót, olyankor nem reagál semmit (látszólag), nem ír ki csillagokat mint a mobiltelefon vagy a bankautomata, nem ír ki szóközöket, te csak gépeled befelé a jelszót és látszólag nem történik semmi. A végén nyomsz egy ENTERt.

008py5n5y

Jah értem már... holnap kipróbálom! Köszi!

3ztiz2p39

Azért kicsit merész. Legalább csipogna. Van több ilyen finomság is benne? Hátha elveszitek tőle a kedvem előre :)